Rinkeby i Stockholm er blitt verdenskjent etter at Trump satte søkelyset på tilstandene. Som en av no-go sonene i Sverige, kreves det kontinuerlig store politiressurser for å holde kontroll over befolkningen der. Man ville jo trodd at en lokal politistasjon ville løst problemet? Og det er nettopp hva politiet ønsker seg. Det er bare en liten hake ved det hele: Det er ingen som tør å bygge den!

Det kommer ikke inn noen anbud. De store byggselskapene våger ikke bygge av sikkerhetsmessige årsaker.

– Det är alldeles för farligt att bygga en polisstation i området, sier flere politi som vil være anonyme til SVT Nyheter.

– Det måste vaktas dygnet runt. Det handlar både om risk för stölder men också hot mot personalen som ska jobba på bygget.

Den gamle politistasjonen i Rinkeby stengte i 2014. Og man greier altså ikke å bygge en ny som skal huse 240 politi. Planen var at en ny stasjon skulle stå klar sommeren 2017. Nå kan det tidligst skje i 2019 – hvis man finner noen som er villige til å påta seg oppgaven vel og merke.

Likegreit å ta bildene fra innsiden av bilen i Rinkeby.

Imamen i Rinkeby-Kista, Muhammed Hagi Farah, sier at utsettelsen er meget trist:

– Vi har en mycket svår situation här just nu och hela rättssystemet är i fara. Vi behöver polisen här för att folk ska kunna känna sig trygga. En polisstation ska finnas för det  är en viktig symbol i samhället precis som skolan och vårdcentralen sier Muhammed Hagi Farah til SVT Nyheter.

Når SVT oppsøker politiets innkjøpsenhet blir det tyst:

– Jag kan inte uttala mig för det är en pågående upphandling säger Göran Strömberg på Polismyndigheten till SVT Nyheter.

Heller ikke eieren av tomten, Familjebostäder, vil kommentere saken:

– Vi kan inte kommentera pågående upphandlingar säger kommunikationschef Erica Lawesson till SVT Nyheter.

Vil man noensinne greie å bygge en ny politistasjon her? Hva med en bunker?

Mitt forslag til ny politistasjon. Idéen er gratis.

SVT