Natt til lørdag ble fem parkerte biler totalskadd i brann i Kalmar i Sverige. Bilene sto parkert ved siden av hverandre og politiet fant ingen naturlige årsaker til brannen. Nå tvinges bileierne til selv å sanere plassen. De fire bileierne er entusiaster som renoverer og bygger om biler.

– Det känns väldigt tungt, mycket arbete och pengar till spillo, sier Anders Lindmark, som er en av bileierne.

Lindmark hadde brukt hundretalls timer på sin Volvo 740 det siste året. Han bygget den om til konkurranser og hadde tatt ut motoren.

– Jag har lagt ner ungefär sextusen kronor på karossen och mer på själva motorn, det var tur i oturen att min motor klarade sig, men mest jobbigt är alla timmar.

Han er ikke imponert over at de selv må stå for saneringen av området.

Vad tycker du om att ni skall sanera själva?

– Det borde vi fått hjälp med av polisen som plåster på såren, sier Anders Lindmark.

Politiet har forståelse for at de er skuffet over at politiet ikke hjelper til med borttauing og sanering. Det er ikke dere jobb, sier han. Det er de skyldige som må stå for kostnadene, så fort de eventuelt finner dem.

– Det är tyvärr inte vårt jobb, så fort vi eventuellt kan hitta någon eller några skyldiga kommer de att få stå för kostnaderna, sier Jonas Wahlgren fra politiet.

SVT

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂