Gjesteskribent

Judith Horntvedt omgitt av Frp-nestleder Ketil Solvik-Olsen og stortingsrepresentant for Frp Tor Andre Johnsen. Foto: Facebook.

Dette skrev jeg på FB-siden til Abid Q. Raja. Får jeg kjeft for det, får det bare være.

Abid Raja, du slenger ut påstander om nazistiske og rasistiske holdninger hos FrP. Du har tidligere kalt FrP et parti fullt av drittsekker. Som svart, innvandrer og kvinne i FrP er dine beskyldninger om partiets sinnelag noe som jeg aldri har støtt på. At du trekker frem eksempler på FrP-slagord, er ikke det samme om at du har bevist at FrP er rasistiske. At FrP ikke vil ta imot flere flyktninger, begrunnes med:

1. at det er dårlig økonomi – alle de milliardene vi årlig bruker på lottovinnerne som kommer til Norge, kunne ha hjulpet hundre- og tusenvis flere i deres nærområder,

2. jo flere vi tar imot på en gang, jo vanskeligere blir det å integrere dem. Norge tar allerede imot bortimot flest flyktninger per hode enn noe annet land. Vi har ikke klart å integrere mange av de ankomne som det er. En kulturendring har skjedd i flere bydeler i Oslo, og ikke til det bedre.

Din retorikk er splittende, Abid. Å importere trygdemottagere er skadelig for landets økonomi. Hvis du hadde satt deg inn i statistikken, vet du at migrantene som kommer over Middelhavet er primært økonomiske migranter (80–90 %). Å beskylde FrP for å være rasistisk når den primære begrunnelsen er økonomisk, er stråmanns­argumentasjon. Å beskylde politikere som ønsker landets OG flyktningers beste for rasisme, er splittende.

FrP ønsker at norske verdier som demokrati, likestilling og god arbeidsmoral skal respekteres her til lands. Vi respekterer ikke meninger som mener det motsatte. Vi ser ikke på religion som rase. Vi klarer å skille mellom meninger og tro på den ene siden, og menneskers ytre kjennetegn på den andre. Du burde også lære deg forskjellen, Abid Raja.

At ditt parti sitter i regjering med FrP, er slitsomt for et godt samarbeid. Når slengte FrP-politikere så mye galle om sine regjeringspartnere som Venstre-politikere gjør? Som regel er du en fornuftig fyr, men for meg virker det som du har begynt å utvikle en veldig surmaget og skylappsbasert holdning til virkeligheten. Som del av Stortingets presidentskap burde du holde deg for god til smålige og ynkelige følelsesutbrudd. Du burde stå for rasjonell argumentasjon. Slik jeg ser det, har du sviktet på det området.

Du føler deg sikkert god for å slenge ut ubegrunnede påstander. Men gjør det deg til en god person?

Vennlig hilsen Judith Horntvedt, svart, innvandrer og kvinne 🙂

 

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!