«Du er jo et hatobjekt i det innvandrermiljøet», sa Abid Raja til Sylvi Listhaug for noen dager siden. Men stemmer det?

Raja burde vært med Listhaug på tur til Oslos innvandrertette bydel Grønland i forrige uke. Så kunne han sett om den skråsikre påstanden om statsråden holdt vann …

Tirsdag i forrige uke debatterte Listhaug og Raja hijab i NRK-programmet «Din stemme». Sylvi Listhaug fastholdt at hijab er kvinneundertrykkende og gjentok at hun ville innføre et nasjonalt forbud i alle landets skoler og barnehager.

Da var det at Venstre-politikeren kom med uttalelsen som skapte overskrifter:

– Beklager å si det på denne måten, men du er jo et hatobjekt i det innvandrermiljøet. Og hvordan skal du endre de som ikke har noe tiltro til deg? Burde ikke du heller bygge en bro inn til dem?

Det er ikke første gang sleivkjeften Abid Raja har kommet med giftige kommentarer til statsråden. I januar beskyldte han Listhaug for å «fremme hverdagsrasisme» og ba statsministeren sette henne på plass.

Dansk kollega på besøk

8. august tok en smørblid Listhaug med seg sin danske kollega Inger Støjberg til politiets utlendingsinternat på Trandum. FrP-statsråden ville vise hvordan Norge kaster ut personer uten lovlig opphold, som TV2 fremholdt i sin reportasje:

«Rundt 2600 asylsøkere har kommet så langt i år, men for første gang er enda flere kastet ut, hele 2800», forklarer reporter Kadafi Zaman.

«Ja, det er jo fordi vi har en veldig konsekvent retorikk, det at vi gir tydelige signal til menneskesmuglere og økonomiske migranter om at det ikke er noen vits i å komme til Norge. Man får avslag.» sier Listhaug.

Utlendings- og integreringsminister Inger Støjberg erklærer at det er derfor hun er her i Norge; for å se og lære.

Tre statsråder på tur

Etterpå tok de to statsrådkollegene, pluss justisminister Per-Willy Amundsen, en spasertur på Grønland i Oslo, med TV2-nyhetene på slep.

Ferden over Grønland ble rene triumfferden for både innvandringsministeren og justisministeren fra Fremskrittspartiet.

«Området er et av Norges mest multikulturelle», sier reporter Zaman. Og det er ingen overdrivelse.

– Takknemlig for Norge

Reportasjen viser en kort samtale mellom Listhaug og en ikke-identifisert innvandrer som på gebrokkent norsk sier følgende til statsråden:

«Jeg vil si jeg er takknemlig for Norge.»

– Jeg vil si jeg er takknemlig for Norge …

«FrP-politikerne virket svært velkomne på Grønland», sier Kadafi Zaman, mens bildene viser en kvinne i rosa hijab som smilende løfter telefonen for å ta bilde av Sylvi.

En entusiastisk amatørfotograf i knallrosa hijab og ditto telefon tok bilde av Sylvi.

«Folk smilte og hilste, også på justisministeren», sier reporter Zaman, mens bildene viser en innvandrer som løper etter justisminister Amundsen og med et bredt smil tar ham i hånda for å hilse. I den andre hånda har han en take-away-kaffe.

Kaffemannen småløp med koppen i hånda for å få hilst på justisminister Amundsen.

«Andre ropte slagord til støtte for FrP», sier reporter Kadafi Zaman, og mens Listhaug og Støjberg går på fortauet, ser og hører vi en mørkhudet mann i hvit skjorte løfte høyre arm med knyttet neve mens han sier høyt og tydelig:

«Vi støtter Frp!»

«Ja, det e’ bra!» svarer Listhaug muntert og vinker til mannen.

Med klar og tydelig stemme: – Vi støtter Frp!

Gadd vite om Raja hadde blitt like hjertelig mottatt på Grønland blant «sine egne»?

 

Hele innslaget kan du se på TV2.no:

Dansk politiker i Norge for å lære asylpolitikk av Sylvi Listhaug

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂