Nytt

Hijabdiskusjonen blir vi aldri ferdig med og tirsdag kveld fortsatte debatten mellom Listhaug og Raja i NRK-programmet «Din stemme». Sylvi Listhaug fastholder at hijab er kvinneundertrykkende og gjentok at hun vil innføre et nasjonalt forbud i alle landets skoler og barnehager.

Venstres Abid Raja mener at Listhaug ikke bygger broer. Han tror at dialog og velvilje er veien å gå for endre på holdningene og hijabbruken.

– Å si at kvinner som Sana og Faten er undertrykket, fremmedgjør jo dem. Du klarer ikke å bygge den broen til det miljøet, som vi alle ønsker å endre, sa Raja og fortsatte:

– Beklager å si det på denne måten, men du er jo et hatobjekt i det innvandrermiljøet. Og hvordan skal du endre de som ikke har noe tiltro til deg? Burde ikke du heller bygge en bro inn til dem?

Dette er naivt. Muslimske kvinners bruk av hijab blir ikke påvirket av hva Listhaug sier. Uansett hva det er hun sier. Listhaug har da heller ikke noen tro på dialog på dette området og viser at det er mulig å ta lærdom av andres fåfengte forsøk:

– Nå har man jo prøvd dialog i alle år, repliserte Listhaug.

– Du har ikke prøvd dialogen, sa Raja.

– Nei, men mange andre har prøvd, uten å få særlig gode resultat, svarte hun tilbake.

Raja ga seg imidlertid ikke: han vil ha dialog med de hijabkledde unge kvinnene i landet:

– Min utfordring til deg er, strekk ut den hånden. Prøv den veien, Sylvi. Prøv dialogens linje. Jeg tror det funker, skjønner du, sa Raja.

Det er vanskelig å se hva Raja mener at Listhaug skal få til her. Han er jo selv en brobygger til «hijab-miljøet» så kanskje han burde forsøke å gjøre noe med saken selv? Listhaug er jo allerede hatet som han påpeker.

NRK