Frp-leder Sylvi Listhaug vil ikke gjøre som finansministeren ber om og beklage den forrige regjeringens strømpolitikk, men sier de ikke burde bygget kabler.

I Politisk Kvarter i NRK torsdag morgen ble Listhaug igjen utfordret av finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) om strømpolitikken Solberg-regjeringen førte med Frps støtte.

Vedum ba Listhaug beklage og viste til at Frp hadde vært for strømkabler til utlandet i sitt program og støttet dette i regjeringen.

– Hvis vi hadde visst det vi vet i dag, tror jeg ikke vi hadde bygget disse kablene, sier Listhaug.

Vedum har svart på Listhaugs kritikk av regjeringen ved å kalle henne utenlandskablenes mor.

Også Vedum måtte svare for hva Senterpartiet tidligere har ment i regjering, da daværende olje- og energiminister Ola Borten Moe gikk inn for utenlandskabler.

– Vi mente at vi måtte ha en statlig styring og kontroll. Senterpartiet har hele tiden ment vi måtte ha statlig kontroll, sier Vedum.

Han mener regjeringen overtok problemer ettersom den forrige regjeringen inngikk avtaler om å sende strøm ut av landet. Listhaug sier Frp siden da har invitert Senterpartiet til samtaler om å endre politikken, uten at det er blitt noe av.

Kjøp Kents bok her!

Kjøp Asle Tojes bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.