TV2s Kadafi Zaman har fått være med Sylvi Listhaug i felt med politiet for å sjekke steder hvor det kan finnes ulovlige innvandrere. Zaman presenterer turen som at Listhaug er «på jakt» etter asylsøkere. Man bruker et tall som myndighetene anslår vil være realistisk – 9.000 utvisninger – og sier at Listhaug «ikke er fornøyd». Hun vil ha flere ut. Derfor må hun ut i gatene og jakte på dem. TV2.no

sylvi-listhaug-tv2

Det er en type villedende, ondsinnet journalistikk seerne blir vitne til. Intetanende. Zaman tillegger Listhaug en rolle han selv tegner, og så er det bare for motstanderne å hamre løs.

Verst er Ingebrigt Steen Jensen som får assosiasjoner til Warszawa-ghettoen og jakt på jøder. Det ender alltid i Auschwitz for venstresiden. Korset rundt Listhaugs hals er selvfølgelig et hakekors. At vi ikke har sett det før.

TV2 har lagt løpet. I den skriftlige versjonen har Zaman/TV2 utelatt kommentarene i reportasjen som gikk fredag, til tross for at det er de som skaper storyen. Listhaug vet ikke hva hun er med på. Hun smiler og er blid. Også dette brukes mot hennne: Tenk hun smiler mens hun jakter på mennesker!

TV2 innleder oppfølgeren søndag:

Fredag viste TV 2 en reportasje der en smilende Sylvi Listhaug (Frp) dro på jakt etter ulovlige innvandrere på Lillestrøm.

Så slipper TV2 Steen Jensen løs. Det finnes ingen negative adjektiver knyttet til hans utblåsning. TV2 har lagt en lissepasning til Steen Jensen. Han fyrer løs:

– Fredag opplevde jeg at Listhaug tråkket over en moralsk grense på en måte som jeg ikke kan huske at noen annen politiker noen gang har gjort. Jeg har aldri sett en statsråd være med politiet på menneskejakt før, sier Steen Jensen til TV 2.

Dette er hva det handler om: Listhaug skal fremstilles som en politiker Norge ikke har sett maken til. I negativ forstand. Hun tråkker over uskrevne grenser.

ingebrigt-steen-jensen-tv2

Steen Jensen er svoren Ap-tilhenger. Han virker hysterisk. Her får vi en forsmak på hvordan valgkampen kommer til å bli:

– Hun tillater seg å gå til alminnelige mennesker som ikke har gjort noe galt og som har alle papirene i orden, mer eller mindre brøyte seg inn hos dem, og du ser de står livredde og ser på. Skal en minister holde på sånn? spør Steen Jensen.

Ikke på noe tidspunkt forsøker TV2 å korrigere ham. Dette var et stunt: Alle vet at statsråder gjør slike «reality-stunts». Vi har sett utallige av dem. Men når Listhaug skal ut på «tur» bruker Kadafi Zaman og TV2 det som en anledning til å fremstille en norsk statsråd som nazist på jakt etter jøder.

Vi må bruke Steen Jensens ord mot ham selv og TV2: Noe så grovt er det lenge siden vi har sett.

Trump har vunnet i USA. Det skal ikke skje i Norge. Listhaug skal ødelegges.

Steen Jensen spør om en minister skal få holde på sånn. Skal TV2 få holde på sånn? Andre medier er ikke stort bedre. Kommer noen av dem til å gå mot TV2 og spørre hva de holder på med?

Selv ikke når Steen Jensen drar nazi-kortet, reagerer TV2:

I Facebook-innlegget skriver Steen Jensen at Listhaugs opptreden fredag minner ham om jødeforfølgelsen under 2. verdenskrig. Han understreker likevel at han forstår politiet gjør denne typen undersøkelser.

Man må trekke konklusjonen: Den som tier samtykker.

Når en kommersiell kanal fremstiller en norsk statsråd som gjør jobben sin som en nazist og sidestiller lovlig politiarbeid med å sende jøder til gasskammeret, er mange grenser overskredet:

– Denne gangen har Listhaug bomma. At en statsråden legitimerer en slik blodtørstighet er uvirkelig, sier han.

Blodtørstighet?

Hva er neste? Er det mulig å gå lenger? Hvem er det som bryter grenser?

Raser mot Listhaugs menneskejakt: – Veldig ubehagelig å se på av Margrethe Håland Solheim og Helge Meland

For vår del synes vi det er ubehagelig å se på journalister som kaster alle hemninger over bord.

Det såkalte Åmås-utvalget foreslo for ikke lenge siden at også TV2 nyheter burde over på statsbudsjettet. Det holder ikke med ett NRK.