Nytt

Vi er – på direkten – vitne til en fullstendig nedsmelting fra venstresiden, fra de politisk korrekte og fra alle de sannhetsfornektende ”anstendige” rundt omkring i samfunnet. I Norge og Sverige. Troll sprekker som kjent når solen skinner på dem, og i dag har Sylvi Listhaug overstrålt alt og alle på en uhyre avslørende måte.

FrPs nyeste valgkampmedarbeider er den svenske migrasjonsminister Heléne Fritzon fra Arbeiderpartiets søsterparti Socialdemokraterna. Hun avlyste helt uventet et møte med Listhaug i Rinkeby, og hevdet overfor VG – skriftlig – at Listhaugs påstand om ”60 no-go-zones” i Sverige er ”rene, skjære nonsens”. Les Polisens egen rapport fra juni i år om ”Utsatta områden” og bedøm selv. For den som bare er litt orientert om svensk samfunnsliv og fremvekst av parallellsamfunn med høyt innslag av lovløse tilstander, så fremstår Fritzon som mildt sagt dårlig orientert om forholdene i eget land. Sannheten er nok heller den at hun feilvurderer sitt eget og det norske folk grundig, og tror hun kan slippe unna med en usann kommentar. Konsekvensene kan fort bli en god håndfull prosentpoeng ekstra for høyresiden i Norge den 11. september.

Jonas Gahr Støre får sårt tiltrengt spalteplass i Dagbladet, og hevder Listhaug er i Sverige ”for å skremme”. Det er det vanlige han serverer som at ”retorikken er blitt hardere, samfunnet er kaldere, splitt-og-hersk” etc. Den anstendige Støre synes nok de faktiske forhold er ubehagelige å kommentere direkte – og da er jo en slags emosjonell avledningsmanøver et alternativ for å spore debatten over fra sak til person. Så synd for hans del, at timingen neppe kunne vært dårligere: Ikke før ble Dagbladets intervju med Støre publisert, før NRK kunngjorde sin ferskeste statsministermåling med 46% – 36% i Solbergs favør. Say no more.

Siden vi er inne på Støre, kan vi orientere Documents lesere om deler av innholdet i Dagens Næringsliv (bak betalingsmur), hvor Kjetil Wiedsvang fortjenestefullt rapporterer bl.a. følgende fra Danmark:

”Det er lite av kritikken Støre fyrer av mot Solberg og Listhaug han ikke med minst like stor rett kan rette mot kollega Mette Frederiksen, leder for Sosialdemokratiet i Danmark.

Det kan bli direkte konfrontasjon når Danmark i november tar over formannskapet i Europarådet. Landets borgerlige regjering ønsker – med sosialdemokratenes støtte – å revidere Menneskerettighetskonvensjonen, en kongstanke også i det norske Fremskrittspartiet.

Etter at dansk høyesterett i vår sa nei til å utvise en vanekriminell kroat – fordi dette ville være brudd på Den europeiske Menneskerettighetskonvensjonens artikkel 8 om rett til familieliv – startet Dansk Folkeparti en kampanje for å få revidert konvensjonen når landet tar over formannskapet i Europarådet i høst. Sosialdemokratene er med.”

Nok et bevis på at et budskaps gangbarhet er helt avhengig av avsenderen (les: Listhaug).

Venstres Abid Raja hiver seg litt på samme vogna som Støre, og beskylder Listhaug for å ”skremme norske velgere med problemer vi ikke har”. Kjenner han ikke ordtaket ”bedre føre var, enn etter snar”? Hvem lar seg skremme av at noen, en minister eller andre, peker på en reell og negativ tilstand og sier at ”slik ønsker vi ikke å ha det her hos oss”?

Trine Skei Grande mener at det ikke er noen grunn til å dra til Sverige for å lære noe som helst, og at ”vi må slutte og snakke om innvandring, og begynne å snakke om integrering”. Dette minner jo om en som heller prøver å øse båten tom for vann, enn å bry seg om å tette hullet i dørken.

Dagens Næringsliv har børstet støv av en Jan Erik Fåne, som satt for FrP på Stortinget 1989-1993. Han dundrer løs på Listhaug på egen Facebook-side:

– Vi har en integreringsminister som aldri har bidratt til å integrere ett eneste menneske. Tvert imot er målet å skape motsetninger, hat, frykt og mistenksomhet, skriver Fåne.

Om det har noen verdi å slenge ut en slik ytring, uten å være bare bittelitt mer konkret med et eksempel eller to, er tvilsomt. Kanskje like greit at Fåne ikke ble gjenvalgt for snart en mannsalder siden. Et velment råd til DN må være å styre unna obskure, pensjonerte politikere. De er like aktuelle og gulnede som gamle aviser.

Dagens rapport fra deler av det politiske sirkus, avrundes med KrFs ”stillingsannonse” der partiet søker etter en (åpenbart) ny integreringsminister. Der heter det bl.a.

”Feltet har på politisk ledelsesnivå vært preget av innvandringspolitiske hensyn og et ensidig fokus på å bistå færrest mulig flyktninger og asylsøkere. Integreringsministeren forventes å tilføre politisk ledelse et verdiløft […]”

Kanskje dette er en jobb for en imam, Hareide?