Sakset/Fra hofta

Folk ble litt klokere da VG sprang nyheten om at politiet i flere år har fulgt gjengen Young Bloods på Holmlia, men uten å bruke navnet! Det er ikke langt fra «gjeng» til klan. Einar Haakaas nye bok utfyller bildet.

Klanene, det være seg arabiske, kosovo-albanske eller andre, er alle for EU. Ingen andre er så fornøyde med åpne grenser som de kriminelle klanene. De er rett og slett grenseoverskridende, og de er EUs beste venner.

Lørdag publiserte document.no en meget viktig artikkel. Vel er nesten alle våre saker viktige, men denne var og er særdeles viktig! Vår skribent, Håvard Hedde, skriv, som seg hør og bør på nynorsk, men la nå ikke det stoppe noen fra å lese saken:

Artikkelen angår i aller høyeste grad også Norge. Dette kan jeg noe om, jeg har førstehånds erfaring, og dette er da også en av årsakene til at jeg må skrive under pseudonym.

Kriminelle klaner, det være seg arabiske, pakistanske, somaliske, marokkanske, kurdiske eller kosovo-albanske klaner har nemlig det til felles at de samarbeider, oftest etter etniske skillelinjer, over landegrensene.  De er jo ikke fra Europa, de er fra andre, klansdominerte land. Mange av dem hevder sågar at det er nettopp klanene og dysfunksjonaliteten klanene fører med seg, som er årsaken til at de har rømt til Europa. Klanene er utvilsomt de som best har forstått verdien av åpne, europeiske grenser. Ingen kan utnytte disse store åpne rommene som dem.

Svenske politikere har i årtier forbarmet seg over disse stakkars flyktningene. Det har resultert i det vi («farlige, fremmedfiendtlige») gjerne kaller «svenske tilstander».

Så la oss da se over grensen til Angered, en bydel i Gøteborg, halvannen mil unna (nord) mange norske ferieturisters  elskede Sverige-mål, Liseberg. Der har de klaner, der!

Document.no fanget våren 2017, i mars, opp denne saken: Politisjef: Mafia styrer bydel i Göteborg
Så kom denne vel en uke senere, i april: Skrek til dommeren: – Jævla idiot! Tror du at du kan skremme meg?!

Lesverdig er også i aller høyeste grad Aftonbladets lange og vel gjennomarbeidede sak om samme klan fra desember 2017:

Noe dager senere fikk en litt omarbeidet versjon også plass i VG . Den er nå plassert bak betalingsmur.  Og selvsagt, når VG kjører en stor sak, følger en rekke andre medier etter. Ikke noe galt i det, vi siterer også gjerne VG når de kommer med viktige saker.

Men så ble det stille i pressen. Det vil si mye, mye stillere enn da Sylvi Listhaug, denne stridbare og polariserende kvinnelige politikeren fra Sunnmøre reiste til Rinkeby i Sverige, rett før vårt norske stortingsvalg, sist september.

ABC Nyheter og Dagbladet kunne fortelle at reisen kostet norske skattebetalere hele 40.300 kroner! Skulle man ha sett på maken!

– Førtitusenkroner! Jojo, dei sunnmøringane er seg sjølv lik, dei karar åt sei, dei folka der, veit du. Dei kan’kje anna. Kan’kje symje ei gong. Ja, du såg vel ho Listhaug kava med redningsvest neri der?

Selveste Vigrabibelen, Sunnmørsposten for uinnvidde, fikk gitt oppkomlingen fra Ørskog en på truten ved å viderebringe byrådslederen i Stockholms rasende utbrudd: – Sylvi Listhaug skylder folk i Stockholm en unnskyldning! At denne byrådslederen, Karin Wanngård , representerer  Socialdemokraterna, altså Arbeiderpartiets bestevenner i Sverige, se det glemte Vigrabibelen, nokså ukristent, å opplyse sine lesere om.

Akersgatas grandtante, Aftenposten, fortalte sine lesere at Listhaug med venner kom for «å male et dystert bilde». Riktignok hadde avisen satt et sitattegn foran, men jeg tror Aftenpostens journalister, deskjournalister og redaktører frydet seg over å kunne rakke ned på denne populistiske heltinnen, de alle finner så usmakelig.

Apropós usmakelig, var et av de mest verste i den genren å finne i Adresseavisen. Artikkelen ligger bak betalingsmur, men bærer tittelen: – Hun burde heller studert svenske nynazister . Utsagnet synes å være gitt av av alltid like blide og energiske, men akk ikke alltid like retorisk sterke og sympatiske Abid Raja. Noen uker senere ga han deskjournalistene i VG en lissepasning: – Som en knyttneve gjennom TV-skjermen

Ikke vet vi, men kanskje Raja fikk nyss om at den godeste Sylvi Listhaug ikke bare har Ronald Reagan og Margaret Thatcher som sine politiske forbilder, men at det også hviskes om at hennes stridslyst er inspirert av selveste Store-Rasmus!

«Rasmus Ingebrigtsson (Myklebust), kalt Store-Rasmus (født ca. 1595 på Li i Ørskog, død ca. 1666), var en «bondeopprører» i Møre og Romsdal… Rasmus førte regnskap med fogder som tok for mye skatt og klaget dem inn for Kongen.» (Fra wikipedia)

Uansett har Raja etter ovennevnte utfall sett lyset og sluttet opp om Regjeringen Solberg, som i noen måneder også innbefattet knyttneve-populisten fra Ørskog.

Men, selv om Raja, som de aller fleste andre norske politikere, nå forholder seg nesten musestille om klaner og svenske tilstander, har ikke document.no tenkt å gjøre det samme.

For de som vil vite og lese mer, har vi i vårt rikholdige arkiv flere saker om klaner og annet vi ikke kan tie stille om, fra nettopp Angered, helt tilbake fra 2008 . Sjekk selv:

Blant sakene finnes klassikere som og Integreringskamelene I, II og III.

Så hvis nå bare KrF kunne bestemme seg for hvilke hester de ønsker å ri inn i solnedgangen på, kunne kanskje politikere fra alle norske parti-klaner bestemme seg for å be norsk politi, i samarbeid med tysk, dansk, svensk, finsk, nederlandsk, italiensk, belgisk og fransk politi om å gjennomføre en grundig studie av hvordan grenseoverskridende kriminalitet utgjør en fare for våre sivile samfunn, slik vi en gang kjente dem.

Eller forresten, kanskje det aller letteste, rimeligste og mest effektive ville være om norsk politi fikk gjøre denne undersøkelsen alene, og at full (gjerne utvidet) grensekontroll ble gjeninnført umiddelbart?

Ikke nok med at det ville kunne gi utslag på sysselsettingsstatistikken, det kunne til og med være riktig så lønnsomt! Da tenker jeg ikke først og fremst på skatteinntektene, men på valutabeslag.

Ifølge Tolletatens årsrapport for 2017 (pdf) foretok de skarve førti (40) valutakontroller i 2017, 13 færre enn i 2016. Totalt beslagla de vel 40 millioner kr. Pussig nok var det en nedgang på vel 13 millioner kr fra året før.

Dette rimer mildt sagt svært dårlig med EUROPOLs rapport fra 2015, som uten omsvøp slår fast at digitalisering og kryptovaluta til tross, er kontanter fortsatt den foretrukne betalingsmåten (sic) for organiserte kriminelle:

Almost all criminal activities yield profits, often cash, that criminals seek to launder through different means. These are carried out by transnational Organised Crime Groups regardless of their ethnic origin or geographical location, therefore defying categorisation. (EUROPOL 2015: WHY IS CASH STILL A KING?)

«…regardless of their ethnic origin or geographical location…»

På norsk blir det: «uten hensyn til deres etniske opprinnelse eller geografiske posisjon». Dette er en meget pen omskrivning av hva en klan er. En hver klan har alltid røtter tilbake til sitt opprinnelige hjemland, og klanen forstår ofte at det er lurt å ha noen, for ikke å si mange, avleggere rundt om i det grenseløse Europa.

Hva sier så ØKOKRIM i sin trusselvurdering for 2018:

Internasjonalt benytter kriminelle fremdeles kontanter
i stor skala. Selv om norsk økonomi i større grad er
digitalisert, benytter kriminelle i Norge også kontanter,
og det føres sannsynligvis store mengder kontanter
ulovlig ut av landet: I 2016 ble det deklarert inn 8,5
milliarder kroner mer enn det ble deklarert ut. Utførsel
av kontanter kan knyttes til miljøer som allerede har
et system for logistikk og smugling. Utbytte i kontanter
bringes også ut av landet via aktører som formelt
driver annen virksomhet, men som i realiteten driver
betalingsformidling. Slike aktører opererer utenfor
Finanstilsynets kontroll. (ØKOKRIMs trusselvurdering 2018 -pdf)

«Det føres sannsynligvis store mengder kontanter ulovlig ut av landet… Utførsel av kontanter kan knyttes til miljøer som allerede har et system for logistikk og smugling…Slike aktører opererer utenfor Finanstilsynets kontroll.»

Tenk det, Hedda! «Utenfor Finanstilsynets kontroll.» På godt norsk, med sinne og god diksjon, betyr dette at myndigheter ikke har fnugg av kontroll!

En arabisk venn av meg, bosatt og med fast jobb i Norge (ikke medlem av noen klan), sa følgende til meg i sommer:

«Innfør full grensekontroll, inklusive hyppige kontroller for ulovlig utførsel av valuta i perioden 1.6 til 1.9. Umiddelbart ville den norske Stat da gjøre beslag, avsløre svart arbeid og urettmessige opptjening av sosiale ytelser for minimum en milliard kroner pr måned! Hvordan kan dere godta å bli lurt så inni helvete, år etter år?»

Kanskje vi holder oss med feil klaner?

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!