Foto: Heiko Junge / NTB scanpix.

Frp-leder Siv Jensen mener det er snik­islamisering når nordmenn nekter å håndhilse på personer av det motsatte kjønn.

Frp-lederen trekker fram episoden for snaut to uker siden, da kvinner i den terror­rammede Al-Noor-moskeen i Bærum ikke tok imot hånden til kronprins Haakon som strakk den fram for å hilse. I forrige uke skjedde det samme da leder Anniken Huitfeldt (Ap) i Stortingets utenriks­komité strakk fram hånden for å hilse på Irans utenriks­minister Mohammad Javad Zarif.

– At en representant for et islamistisk preste­styre ter seg slik på besøk er én sak. Problemet er større når nordmenn nekter å håndhilse på det motsatte kjønn, skriver Jensen i en kronikk med tittelen «Dette er snik­islamisering» i VG mandag.

– I Norge hilser menn og kvinner på hverandre, punktum. Å forsøke å skape aksept for å ikke håndhilse på kvinner i Norge er ikke å vise forståelse, det er likestilling i revers. Det er dette som er essensen når jeg har snakket om snik­islamisering. At vi indirekte eller direkte tilpasser oss uskikker og religiøse særkrav i forståelsens navn, skriver hun.

At hun tar opp igjen begreps- og ordbruken fra 2009, har ikke noe med at det er én uke igjen til valget og at Frp blør på menings­målingene, framholder Fremskritts­parti-lederen overfor VG : – Dette er ikke å dra et kort. Det er en samfunns­debatt som går, og hvor Frp og jeg har klare svar.

(©NTB)

 
 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂