FrPs Christian Tybring-Gjedde reagerer på at regjeringen ikke involverte partiet da ny utenriksstrategi ble utviklet. Ap ble imidlertid orientert.

– Jeg blir frustrert når regjeringens nest største parti holdes helt utenfor i en så viktig sak, sier FrPs utenrikspolitiske talsperson til Klassekampen.

Samtidig kritiserer han innholdet i meldingen, som ble lagt fram av utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) forrige fredag, da Eriksen Søreide varslet at Norge skal bygge en tettere allianse med europeiske land som Tyskland.

Strategimeldingen er på flere punkter kritisk til USAs alenegang i verdenspolitikken og argumenterer for at fremveksten av populistbevegelser truer norske interesser.

– Du kan ikke kritisere USA hele tida og så tro at de fortsatt skal være bestevenn med oss, sier Tybring-Gjedde.

Han reagerer også på at Ap-politiker Espen Barth Eide ble orientert om innholdet i meldingen mens den ble utviklet. Eide fortalte Klassekampen i forrige uke at han holdt kontakt med utenriksministeren om saken.

– Når du snakker med den som du later som er din hovedkonkurrent i norsk politikk, og ikke oss, setter det FrP i et veldig dårlig lys, sier han.

 
 

Kjøp «Hypermoral» av Alexander Grau fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.