Trump hadde bare godt å si om Shanahans innsats i Pentagon.

Patrick Shanahan er ikke lenger kandidat til å bli forsvarsminister, opplyste Donald Trump tirsdag. Shanahan trakk seg etter at USA Today publiserte en historie om ekteskapet og familien fra 2010 hvor det forekom en fysisk konfrontasjon mellom ham og daværende kone.

Opplysningene er kommet frem i FBIs bakgrunnssjekk av Shanahan før hans kandidatur legges frem for Senatet.

Shanahan fant eksponeringen av familiehemmeligheter uutholdelig.

In a resignation letter Tuesday, Shanahan said “it is unfortunate that a painful and deeply personal family situation from long ago is being dredged up and painted in an incomplete and therefore misleading way in the course of this process.”  A U.S. official told Fox News Shanahan’s last day will be Friday.

“I believe my continuing in the confirmation process would force my three children to relive a traumatic chapter in our family’s life and reopen wounds we have worked years to heal,” Shanahan said. “Ultimately, their safety and well-being is my highest priority.”

He added, “I would welcome the opportunity to be Secretary of Defense, but not at the expense of being a good father.”

USA Today måtte vite at publiseringen ville ødelegge Shanahans kandidatur.

After the 2010 incident, Shanahan and then-wife Kimberley both told police the other punched them, according to USA Today. Shanahan denied the allegations. «Though my marriage ended in sorrow and disappointment, I never laid a hand on my then-wife and cooperated fully in a thorough law enforcement investigation that resulted in her being charged with assault against me—charges which I had dropped in the interest of my family,” Shanahan told USA Today.

Når åtte år gamle historier gjenfortelles er det vanskelig å få det riktige perspektiv. Shanahan var ingen konemishandler, men det var episoder. Også med sønnen.

The Washington Post also published a story Tuesday detailing other domestic violence incidents involving Shanahan’s family, including how his son was arrested in 2011 after allegedly beating his mother with a baseball bat. The Post said Shanahan defended his son, saying at the time he acted in self-defense. Shanahan told the paper this week that resurfacing the incident “will ruin my son’s life,” while backing away from his original self-defense claim.

Tidligere var det damehistorier som kunne ødelegge en karriere. Nå er temaene utvidet og fallgrubene er blitt langt flere. Den som skal gjøre karriere må tidlig i livet tenke på å unngå noe som kan bli en belastning tiår senere.

Men sikrer det at de riktige personene bekler viktige stillinger? Sier det at man vet å unngå å gjøre noe somm kan brukes mot en, noe om et menneskes karakter?

Nåværende hærsjef Mark Esper overtar som konstituert forsvarsminister.

Det ble bemerket at det var uheldig å skifte forsvarsminister med den store spenningen i Persiabukta. Men det synes ikke å affisere USA Today og Washington Post.

 

Shanahan drops out of contention to lead Pentagon, as Trump taps Army secretary

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.