General Lloyd Austin har ledet US General Command, og hvis Biden vinner frem i valget, må han få spesialtillatelse av Kongressen, fordi Austin har vært i aktiv tjeneste i løpet av de siste syv årene. Foto: Pablo Martinez Monsivais / AP / NTB

Etter å ha blitt nektet tilgang til deler av det amerikanske militære hovedkvarteret Pentagon, og da særlig den militære etterretningen, opplyser CNN at Bidens stab vil få full tilgang fra mandag eller tirsdag. Sent mandag ble det kjent at Biden har valgt general Lloyd Austin (57) som sin kandidat til forsvarsminister.

Ifølge talsmenn for Pentagon som har uttalt seg til CNN, er årsaken til den angivelige blokkeringen av Bidens stab å finne hos dem selv. Kontakten ble ikke forsøkt opprettet på regulært vis, og en talsmann for Pentagon sier det er vanskelig å hjelpe noen hvis de ikke en gang kan forstå et organisasjonskart:

The briefings are to take place days after, according to a former senior intelligence official familiar with intelligence transition discussions, that the Pentagon had blocked the Biden transition team’s access to the Department of Defense’s intelligence agencies such as the NSA and Defense Intelligence Agency.

The Department of Defense strongly denied claims that it had hindered the briefings, with a spokesman calling the claims «demonstrably false and patently insulting.»

Multiple Pentagon officials blamed the meetings being delayed on the Biden transition organization, saying the members of its intelligence transition team reached out directly to the Pentagon’s intelligence agencies, which they said was a violation of the transition arrangement agreed to with the Biden camp.

«We can’t help them if they can’t read an org chart,» a defense official told CNN.

«That was more of an internal issue for the Biden team than a DoD issue,» another defense official said.

Orienteringene skal ifølge en tidligere senior etterretningstjenestemann kjent med etterretningsovergangs-diskusjoner, finne sted dager etter at Pentagon hadde blokkert Biden-overgangsteamets tilgang til forsvarsdepartementets etterretningsbyråer som NSA og Defense Intelligence Agency.

Forsvarsdepartementet benektet på det sterkeste påstander om at det hadde hindret orienteringene. En talsmann kalte påstandene «beviselig falske og åpenbart fornærmende.»

Flere Pentagon-tjenestemenn la skylden på Biden-teamet, og sa at medlemmene av hans stab hadde kontaktet Pentagons etterretningsorganer direkte, noe de sa var et brudd på den avtalte overgangsordningen med Biden-leiren.

«Vi kan ikke hjelpe dem hvis de ikke kan lese et organisasjonskart», sa en forsvarstjenestemann til CNN.

«Det var mer et internt spørsmål for Biden-laget enn et DoD-spørsmål», sa en annen. (CNN)

Austin kan bli den første fargede forsvarsminister i USA

Ifølge Politico bestemte Demokratenes presidentkandidat Joe Biden seg mandag kveld for å nominere den 57 år gamle fargede generalen Lloyd Austin som sin kandidat til forsvarsminister. Flere observatører opplyser at Biden har vært under press for å nominere flere fargede til høyere posisjoner i sin påtenkte administrasjon.

In picking Austin, Biden has chosen a barrier-breaking former four-star officer who was the first Black general to command an Army division in combat and the first to oversee an entire theater of operations. Austin’s announcement could come as soon as Tuesday morning, people familiar with the plans said Monday.

Ved å plukke ut Austin har Biden valgt en barrierebrytende tidligere firestjerners offiser som var den første fargede generalen som har ledet en hærdivisjon i kamp, og den første som hadde tilsyn med et helt operasjonsteater. Austins kunngjøring kan komme så snart som tirsdag morgen, sa folk som er kjent med planene mandag. (Politico)

Austin, som pensjonerte seg i 2016, vil måtte få en spesialgodkjennelse fra Kongressen dersom Biden vinner frem i valget. Årsaken er at han ikke har vært pensjonist i syv år, slik amerikansk lovgivning forutsetter.

Austin’s nomination may run into trouble on Capitol Hill. Austin has not been out of the military for the required seven years and would need a waiver from Congress to become secretary of Defense — and lawmakers have signaled their wariness of granting yet another exception for a retired general to lead the Pentagon just four years after President Donald Trump sought one for his first defense secretary, Jim Mattis. (Politico)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.