En høyt plassert tjenestemann i Biden-regimet sier at kinesiske spionballonger passerte over USA under Trump-administrasjonen også. Men hvordan kan tjenestemannen vite det hvis ingen i Trump-administrasjonen noen gang har hørt om det? I så fall må de militære ha sittet på informasjonen uten å si noe, hvilket gjør denne ukens hendelse enda grovere.

A defense official on Saturday said Chinese spy balloons briefly traveled over the United States at least three times during the last administration.

Det blir ikke oppgitt tid og sted. Fox har intervjuet alle som satt i toppen for Trumps sikkerhetsstab. Ingen av dem har hørt om en slik krenkelse. Rick Grenell, som var Director of National Intelligence, sier han foretok den dypeste graving i kinesisk infiltrasjon. Han hørte aldri noe om spionballonger.

Etter at påstanden ble møtt med kraftig kritikk, korrigerte Biden-tjenestemannen og sa at de kinesiske overflyvningene først ble oppdaget etter at Trump hadde forlatt Det hvite hus.

John Bolton var både FN-ambassadør under Bush II og nasjonal sikkerhetsrådgiver for Trump. Han er kategorisk: Det skjedde ikke.

«I don’t know of any balloon flights by any power over the United States during my tenure, and I’d never heard of any of that occurring before I joined in 2018,» Bolton said. «I haven’t heard of anything that occurred after I left either.»

Bolton said that if the Biden administration has «specific examples, they need to tell Congress.»

He added: «I can say with 100% certainty not during my tenure.»

En kinesisk spionballong ville vært en så stor sak at alle med ansvar måtte fått vite det. Ellers ville hodene rullet.

Robert O’Brien, who served as White House national security adviser from 2019 to 2021, told Fox News Digital that he had no knowledge of anything like this occurring.

«Unequivocally, I have never been briefed on the issue,» O’Brien said, telling Fox News Digital that his team, which included Matt Pottinger, who served as deputy national security adviser, and Allison Hooker, who served as senior adviser to Asia, also were not briefed on these activities.

Rick Grenell er også krystallklar: Utenkelig at noe slikt kunne skjedd uten at han ville fått vite om det.

Former acting Director of National Intelligence Ric Grenell, who led the intelligence community at the onset of COVID, told Fox News Digital that he did «one of the biggest intelligence deep dives on China, their spying and the origins of COVID» during his tenure.

«It never came up,» he said. «If a balloon had come up, we would have known. Someone in the intelligence community would have known, and it would have bubbled up to me to brief the president.»

Hans etterfølger, John Ratcliffe, sier det samme. Han minner om at mediene var på utkikk etter noe de kunne ta Trump på. En kinesisk spionballong som var synlig fra bakken, ville blitt oppdaget. Er det noen som husker en slik historie? Nei, den skjedde altså ikke.

And former Director of National Intelligence John Ratcliffe, who lead ODNI after Grenell and through the end of the Trump administration, also refuted the claim.

«It’s not true. I can refute it,» Ratcliffe said on «Sunday Morning Futures.» «The American people can refute it for themselves. Do you remember during the Trump administration, when photographers on the ground and commercial airline pilots were talking about a spy balloon over the United States that people could look up and see, even with the naked eye, and that a media that hated Donald Trump wasn’t reporting?»

He added: «I don’t remember that either, because it didn’t happen.»

Sjefen sjøl mener Biden-folkene er desperate og forsøker å dekke seg ved å skyve noe av skylden over på forgjengeren. Men det er desinformasjon.

Selv forsvarsminister Mark Esper, som viste seg som en fiende, sier at påstanden ikke holder vann.

Former Trump Defense Secretary Mark Esper also said he was never told about Chinese surveillance balloons above the United States during his time at the Pentagon.

«I don’t ever recall somebody coming into my office or reading anything that the Chinese had a surveillance balloon above the United States,» Esper said during an appearance on CNN. «I would remember that for sure.»

Det er utenkelig at de militære ville observert en spionballong uten å dokumentere tid og sted og rute. Hvor er dokumentene? Hvis Biden-regimet fremsetter påstander uten belegg, vil det kunne slå tilbake på dem. Da har de en svært dårlig sak.

Nå viser det seg at det styrtet en kinesisk ballong utenfor Hawaii for fire måneder siden. Nå kommer det frem, og det skjerper det kritiske blikket mot Biden-regimet. De var altså klar over at kineserne drev med etterretning og spionasje fra en ballong. Burde de ikke da ha sørget for å ta ned den som kom inn over USA 28. januar og ikke latt den krysse kontinentet?

Kritikken kommer trolig til å vokse.

https://www.foxnews.com/politics/trump-top-national-security-officials-refute-claim-chinese-spy-balloons-transited-us-under-last-admin

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.