Bill Evanina, som var sjef for kontraetterretning under Director of National Intelligence, trakk seg natt til torsdag, samtidig som Avril Haines ble godkjent av Senatet som ny Director of National Intelligence. Det er naturlig å se dette i sammenheng.

“Yesterday, after 31 years in the Government, 24 in the FBI, and the past 6 years as Director of NCSC, I departed my office for the last time,” Evanina wrote.

Evanina har hatt posten siden 2014, da han ble utnevnt av James Clapper, bekreftet av Dan Coats og Senatet da jobben ble oppgradert til å kreve senatsgodkjenning.

Demokratene har kritisert Evanina for hans syn på Kina.

Evanina has come under some criticism, largely from Democrats, over his comments regarding threats posed by China and Russia to the U.S.

Evanina sendte ut et statement om at den amerikanske valgkampen var truet av innblanding fra tre stater: Kina, Russland og Iran. Men det likte ikke Nancy Pelosi og Adam Schiff, leder av etterretningskomiteen i Representantenes hus. De irettesatte Evanina offentlig.

The Democrats asserted that Evanina had downplayed Russian meddling in U.S. politics by including statements about China and Iran’s malign activity. They said that Evanina created a “false sense of equivalence to the actions of foreign adversaries by listing three countries of unequal intent, motivation and capability together.”

Spørsmålet er om ikke det er de to Demokratene som lager en falsk ekvivalens: Kina har større kapabilitet, sterkere hensikt og motiv enn Russland. Men Demokratene er besatt av Russland.

Det er vanskelig å se for seg at lederen av e-komiteen ikke kjenner sakens realiteter. Med tanke på at en annen Demokrat, Eric Swalwell, sitter i samme komite, og ikke ble fjernet selv etter at det ble avslørt at han hadde hatt forhold til en kinesisk spion, oppstår spørsmålet: Er Demokratene infiltrert av Kina? Er det Biden som er the Manchurian candidate?

Dette var et uttrykk Demokratene brukte om Trump: Han var innsatt av Putin. Det viste seg å være bløff. Men vi vet at Biden har tjent store penger på å selge seg til kineserne. De har mye på ham. Han er deres kandidat.

Men Evanina tok ikke signalet. Selv etter valget har han lekket uvelkommen informasjon:

Evanina issued another statement on Aug. 7 in which he said that U.S. counterintelligence believed that China opposed Trump’s re-election, while Russia wanted the Republican to win. (RELATED: Ratcliffe: China Targeting Members Of Congress With ‘Massive’ Influence Campaign)

Etter valget har Kina trappet opp sin innflytelseskampanje overfor Bidens nye team.

Evanina said after Joe Biden’s election win that intelligence officials had seen evidence that Chinese operatives were waging a “malign influence” campaign by cozying up to potential Biden administration officials and their associates.

Kina kan meget vel ha hatt en finger med i valget og utfallet.

“We’ve also seen an uptick, which was planned and we predicted, that China would now re-vector their influence campaigns to the new administration,” Evanina said at a cyber security summit on Dec. 2.

Det kinesiske fremstøtet er ikke noe som bare skjer i Washington.

“And when I say that, that malign foreign influence, that diplomatic influence plus, or on steroids, we’re starting to see that now play across the country to not only the folks starting in the new administration, but those who are around those folks in the new administration.”

 

Bill Evanina, Who Sounded Alarm On China Threat, Resigns As Top US Counterintelligence Official

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.