En brusautomat på Oslo Sentralstasjon gir i disse dager et eksempel på islamiseringen av vårt samfunn som minner oss om det fraværende verdifellesskapet vi ser så mange utslag av: Siden muslimene befinner seg i fastemåneden ramadan, kunngjør automaten at den holder stengt frem til solnedgang.

På Facebook har noen lagt ut en liten videosnutt der automaten figurerer:

En klokke på automaten teller ned til det øyeblikket hvor det igjen blir halal å drikke.

Isolert sett er denne automaten nærmest en kuriositet. Men den føyer seg inn i et mønster av store og små ting som hele tiden forteller oss at islam avviser andre verdisystemer. Det er ikke sånn at the little things ikke teller.

Automaten befinner seg i et offentlig rom der de fleste som går forbi, ikke er muslimer, og hvor flere av muslimene ikke bryr seg om fastereglene. Men disse skal altså påprakkes nidkjære muslimers drikkeforbud på dagtid under ramadan.

Det er en symbolsk gest som det koster en viss anstrengelse å utføre, der hvor det ville ha vært enklest og minst kantete bare å la være. Men islam er iboende kantete. Det er derfor islams grenser er blodige.

 

Kjøp Christopher Caldwells «Betraktninger over revolusjonen i Europa» fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂