Muslimer over hele verden feirer mandag og tirsdag id for å markere avslutningen av ramadan. På plass under høytidsmarkeringen i Oslo var Jonas Gahr Støre.

Ramadan er den niende måneden i den islamske kalenderen og islams fastemåned. Mandag begynte feiringen av id al-fitr, muslimenes største høytid. Den markerer slutten på fasten, som startet 1. april.

Høytiden, som foregår mandag og tirsdag, ble blant annet markert med en feiring på Rådhusplassen i Oslo. Til stede var flere hundre mennesker, blant andre statsminister Jonas Gahr Støre (Ap).

– Etter to år med pandemi har ramadan vært ekstra spesiell i år. Muslimer i Norge og store deler av verden har igjen kunnet samle familie og venner, og moskeene har igjen fått tatt imot besøkende uten bekymringer om antallsbegrensninger, sa Støre under markeringen.

Videre omtalte han den voksende etniske og kulturelle mangfoldet i Norge.

– Vi befinner oss i en by hvor mennesker av ulike bakgrunn, levemåter og trosoppfatninger lever side om side. Dette rike mangfoldet er vi stolte av, og dette mangfoldet skal vi ta vare på, sa han og la til:

– Jeg vil med dette ønske alle en riktig god feiring med familie, kjente og venner, og jeg ønsker alle: Id mubarak!

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Kjøp Peder Jensens bok her!

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Kjøp Oriana Fallacis bok her


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.