I 1991 skrev Rune Gerhardsen (Ap) boken Snillisme på norsk, et oppgjør med bortskjemte innvandrere, som satte en stopper for hans videre politiske karriere. Gjør fenomenet han beskrev, seg fortsatt gjeldende? Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix.

 

Islam får gjennomgå i enkelte kommentarfelt, men kan man bare skylde på muslimer? Er det ikke nordmenn som er det egentlige problemet?

I sin misforståtte «snillhet» tilpasser man seg islam for å vise at man er «tolerant»: F.eks. Cola-automater med ramadan-åpningstid (Oslo), segregert svømmeundervisning (Skien), utsettelse av eksamen pga. id (Stavanger), hijab til uniform (Forsvaret og politiet), avvikling av julegudstjester eller en statsminister som bare hilser muslimer tillykke med sine høytider.

Slik kan listen fortsette. Kan vi ikke bare si: «Nei – norske verdier gjelder i Norge»? Punktum.

Hvorfor må vi tilpasse oss i vårt eget land? Hva blir det neste? Forbud mot grillpølser, svinekoteletter og utepils? I toleransens navn, selvsagt.

 

Kjøp «Hypermoral» av Alexander Grau fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.