Muslimer feirer slutten på ramadan, Eid al-Fitre, på Trafalgar Square i hjertet av London. Foto: Luke MacGregor/Reuters/Scanpix

ML’ernes sjølproletarisering kan illustrere den prosessen vi ser foregå i det offentlige Norge: En tilpasser seg islam. Siv Jensen brukte ordet snikislamisering, men det riktigere er sjølislamisering. Slik middelklassebarn gikk ned på «golvet», stiger den norske eliten inn i islams radius.

Når de havner innenfor islams gravitasjonsfelt ,skjer omdanningen av seg selv. Erna Solberg ønsker god ramadan, det samme gjør DNB. De gjør det for å være inkluderende. Hvis de hadde våget å følge med på det som skjer i Vest-Europa, ville de forstått at det er de som inkluderes, ikke muslimene.

Over alt ser vi den samme outreach-politikken som Obama ga navn til: Benevnelsen «krigen mot terror» ble fjernet, FBIs håndbøker i radikal islam inndratt. Mangfold ble normen og hvithet ble negativt.

To virkelighetsoppfattelser løper parallelt: Når natteravnene sier det er autoritært å gå med hund i Groruddalen, forstår vi hva det betyr. Det er muslimenes avsky for hunder som får diktere. Hvordan er det å bo med hund i Groruddalen?

De som skal passe på, tilpasser seg ungdommen. Det er dialog i praksis.

Det er et osean av avstand mellom Erna Solbergs «god ramadan» og den danske innvandringsminister Inger Støjberg som sier overholdelse av faste fra soloppgang til solnedgang er uforenlig med livet i et moderne samfunn.

Samfunnet nedpsyker seg selv når det ikke våger å ta en diskusjon om konsekvensene av en slik praksis. Samfunnet er basert på ytelse. Skal en gruppe av befolkningen være unntatt fra vanlige krav til prestasjoner, enten det er på skolen eller i arbeidslivet?

Det er selvsagt det voksende antallet og det at islam har slått rot som gjør utslagene umulig å overse.

Det er symptomatisk at Abid Raja trekker menneskerettskortet når en FrP’er våger å si det mange tenker: At ramadan som plikt er inhumant.

Akkurat som med hijab har det en kontroll som formål: Islam pålegger en disiplin som er så streng at det preger omgivelsene, uansett om man selv faster eller ei.

Og akkurat som med hijab: Jo flere som faster, jo vanskeligere blir det for andre muslimer å spise og drikke.

Hele islam er konstruert for erobring og kontroll: Det er en enveiskjørt gate.

Det går opp for stadig flere mennesker, men det er ikke lov å si det offentlig.

Hvor lenge kan alliansen mellom FrP og Høyre fungere når man er så fundamentalt uenig om vår tids mest brennende spørsmål?

Hvis man skal forstå hva det handler om, må en ta inn hva som skjer i våre naboland: Sverige og Danmark følger diametralt motsatt kurs. I Sverige velger det ene lokale sted etter det andre å tillate bønnerop. Først Växjö så Karlskrona. Sverige gir islam hele hånda.

Danmark har begynt en streke opp en demarksasjonslinje overfor islam/muslimer: Hvis du skal ha fordelen, må du følge danske regler, hvis ikke mister du fordelene. Vi har ennå ikke sett slutten på denne prosessen. Det kan komme overraskelser. Muslimer har vanskelig for å godta å være underordnet et annet system enn deres eget. Det strider mot islams overhøyhet.

Det er denne erkjennelsen stadig flere vil komme til: Islam godtar ikke at noen står over den, det være seg lover, folkesuverenitet eller en annen gud.

Valget står mellom sjølislamisering eller frihet.

Sorry, Erna, slik er det. Dette skjer på din vakt, og du kan ikke løpe fra ditt ansvar.

 

Bestill Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

Les også

-
-
-
-
-
-
-