Foto: Neitilbomring.no

Politikerne i Klepp kommune gikk mandag inn for å stanse nok et bompengeprosjekt i Norge.

Et flertall blant kommunens folkevalgte, 21 mot 10 stemmer, gikk mandag kveld inn for å stanse utbyggingen av et nytt bompengeprosjekt, melder NRK.

Klepp kommune i Rogaland har planer om å bygge en by til 15.000 mennesker i Orstad/Kverneland-området, noe bompengeprosjektet skulle bidra til å finansiere. Bomringen skulle også omfatte nabokommunen Time.

En uenighet mellom kommunene om plasseringen av bommene, og dermed også inntektsstrømmene, har ført til at flertallet for bomringen nå har snudd. Så sent som for to uker siden var det et 16-15 flertall blant politikerne i Klepp for bomringen.

Ordfører i Klepp kommune Ane Mari Braut Nese (H), som stemte for å gjennomføre bomprosjektet, fortalte i kommunestyret mandag kveld om hærverk, vold og hets som hun og familien har blitt utsatt for.

– Sønnen min ble slengt i veggen og tatt kvelertak på for å få mor til å snu i bompengesaken. Vi har opplevd hærverk på bil og hjem. Huset vårt har blitt sprayet ned med kumøkk, fortalte Klepp-ordføreren gråtkvalt fra talerstolen.

Hun forteller også at hun har fått mange henvendelser fra folk i kommunen som støtter bomringen, men som ikke tør å stå fram med det.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂