Kommunestyret i Lillesand sa onsdag nei til å la utbyggerne av det planlagte vindkraftanlegget i kommune ruste opp veien hvor vindmøllene må fraktes. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB

Bystyret i Lillesand i Agder sa onsdag kveld nei til å klargjøre veien som skal frakte vindmøller til det planlagte vindkraftverket i kommunen.

I tillegg vedtok lokalpolitikerne å stanse pågående skogsrydding, melder Fædrelandsvennen.

– Vi er svært overrasket over beslutningene, sier Torgny Bøhn, kommunikasjonsansvarlig for Lillesand Vind til avisen.

Onsdag kveld behandlet i bystyret i Lillesand to saker knyttet til det planlagte vindkraftverket på Nordbø i et digitalt bystyremøte. Politikerne vedtok i praksis å stoppe alt arbeid knyttet til vindkraftutbyggingen.

– Denne saken har hatt minimal behandling av de folkevalgte, sa Einar Holmer-Hoven (H), ordfører i Lillesand kommune.

Den første saken omhandlet Asko/Lillesand Vind sin søknad om dispensasjon til å ruste opp Nordbøveien, slik at selskapet kan få fram de tre 210 meter høye vindmøllene som er planlagt etablert i området.

Et flertall på 23 bystyremedlemmer stemte for å si nei til en dispensasjon til veibygging. Fire stemte imot.

I tillegg tok bystyret til følge et innbyggerforslag som omhandlet et ønske om å belyse vindmøllesaken på nytt, blant annet fordi berørte grunneiere ikke har blitt hørt gjennom prosessene.

 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.