Sandbekkhallen i Rælingen kommune ble utsatt for hærverk i helgen. Saken er politianmeldt. Foto: Annika Byrde / NTB

Mandag ble politiet varslet om skadeverk i Sandbekkhallen, i Rælingen kommune rett nord for Oslo. – Forkastelig, sier en sjokkert representant for en foreldregruppe som er med og driver hallen.

Det var et nedslående syn som møtte renholderne som mandag morgen kom på jobb i i Sandbekkhallen i Rælingen kommune. Der finnes det blant annet et stort og mye brukt svømmebasseng.

Romerikes Blad var først med saken.

– Det har vært noen inne og kastet møbler, grill og annet i bassenget. Det beskrives som omfattende skadeverk, forteller operasjonsleder Ronny Samuelsen til avisen.

– Det er kun svømmehallen og tilhørende garderober som er berørt, sier Samuelsen.

Forsøk på å tenne på

Hærverket skal ha skjedd i løpet av helgen, opplyser kommunen, og det er snakk om svært omfattende skadeverk.

– Det er utført hærverk i form av at møbler og andre gjenstander er kastet i bassenget. Papir er forsøkt påtent inne på et toalett. Videre er en vask tettet med papir, og vannet er satt på, sier Linda Haugen, enhetsleder for eiendom i Rælingen kommune.

Kommunen har anmeldt saken.

Alle dører var låst

Sandbekkhallen, som ligger på Løvenstad i Rælingen, består av flerbrukshall og svømmehall. Svømmehallen har et basseng på 25 meter, og brukes til organisert trening og svømmestevner, i tillegg til å være er et av kommunens offentlige bad.

– Alle dører skal ha vært låst. En teori er at noen har tatt seg inn via en nødutgang, sier operasjonsleder Ronny Samuelsen til Romerikes Blad.

Politiet har gjennomført en åstedsundersøkelse og vil etterforske saken videre, opplyser operasjonslederen.

– Forkastelig

Flere av gjenstandene – blant annet en grill og noen bord – som havnet på bassengbunnen tilhører NERO Sportsdansere. Leder for danseklubben, Jan Einar Kiil, fortviler.

– Vi har et lager nede i kjelleren, så den eller de som har gjort det må ha kommet seg inn på det lageret. Stort sett alt av utstyr som var plassert der, er kastet i bassenget, forklarer han.

Kiil er oppgitt over hærverket.

– Det er forkastelig, rett og slett. Vi er en foreldregruppe som legger ned mye tid og energi for å drifte klubben. Alle ungdommer er velkomne til å delta på treningene våre, istedenfor å begå denne type hærverk, sier han.

Les også: 

Mann skutt av politiet i Rælingen siktet for ulovlig bevæpning

Bestill fra Document forlag:

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Kjøp bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Husk møtet:

Kjøp billetter til møtet her

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.