Gymtimen har blitt en risikosport. En elev ved Siggerud ungdomsskole skulle bare hive seg på en tjukkas. Men der hadde noen plassert en kniv.

Operasjonsleder Ronny Samuelsen i Øst politidistrikt opplyser til VG at de fikk melding om hendelsen rundt klokken 11.20.

– Meldingen gikk ut på at det hadde vært en hendelse i gymtimen på skolen. En elev hadde fått en kniv i overkroppen, og slik vi tolker det hadde noen plassert denne kniven i en tjukkas som eleven hadde hoppet på, sier Samuelsen ifølge VG.

Eleven er sendt til Ullevål sykehus med ukjent skadeomfang. Politiet tar saken alvorlig.

– Vi ser alvorlig på hendelsen. Politiet har vært på stedet og foretatt undersøkelser, og vi vil foreta videre etterforskningsskritt, sier Samuelsen.

– Vi har ingen mistenkte i saken så lang. Jeg har ikke noe mer informasjon i saken per nå.

Noen skal ha plassert en kjøkkenkniv i tjukkasen, og eleven fikk kniven i ryggen, under en gymtime. Andre elever måtte bidra for å stanse voldsom blødning.

– Barnet mitt fortalte at elevene måtte hente håndklær. Som foreldre blir vi jo overrasket over å høre dette. Her er det jo ørsmå marginer som kunne gjort dette til en katastrofe, sier en forelder som ønsker å være anonym.

– Jeg etterspør oppfølging av barna. Dette er jo en traumatisk situasjon for dem. Hva gjør Nordre Follo kommune?

Man kan muligens stille det samme spørsmålet til norske myndigheter generelt. Nye voldsepisoder virker å bli dagligdags.

Heldigvis har lærere ved Siggerud skole god trening i kommunikasjon, som du kan se nedenfor.

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.