I dette bygget i Klepp holder moskeen Masjid Al-Huda til i leide lokaler. Foto: Google

Rundt 50 personer er i karantene og blir testet etter at det tirsdag ble påvist koronasmitte i «miljøet rundt moskeen» i Klepp, som kommunen uttrykker det.

Kommuneoverlegen har innført ventekarantene for deres nærkontakter igjen, som et føre-var tiltak, heter det i en pressemelding fra Klepp kommune:

Alle involverte har fått informasjon direkte. Det er ikkje grunn til å tro at andre utanfor miljøet er nærkontaktar.

Masjid Al-Huda-moskeen er stengt inntil videre.

– Me har god dialog med miljøet, og har oversikt over situasjonen, sier kommuneoverlege Roman Benz.

Det er i tillegg et par andre smittetilfelle knytt til Klepp nå som har andre smitteveier. Disse smittetilfellene har hver for seg ført til at blant andre noen skoleklasser er satt i ventekarantene.

Ventekarantene er eit tiltak som blir stadig meir vanleg. Dei som er i ventekarantene er nærkontaktar til ein person som i sin tur er nærkontakt til ein smitta. Ventekarantenen varar til din nærkontakt har testa seg og fått negativt resultat.

Moskeens medlemstall har steget betydelig de siste årene, og menigheten har over 700 registrerte medlemmer, skrev rights.no for et år siden. De fleste bor i Klepp, Time, Hå, Gjesdal, Sola, Eigersund, Bjerkreim, Sandnes og Stavanger.

Masjid Al-Huda søkte i fjor Klepp kommune om tomt for å bygge en moské. Rådmannen var negativ til søknaden: – Ikke en kommunal oppgave å finne tomt til bygging av moské i Klepp.

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.