Husene Al-Ghadir islamske senter i Østfold brukte ved den shia-islamske Ashura-feiringen siste helgen i august. Ialt er det nå konstatert 66 smittede etter arrangementet, der også leger deltok. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix

12 nye smittetilfeller ble søndag konstatert i Sarpsborg. Dermed er ialt 66 personer smittet etter Ashura-feiringen i Al Ghadir islamske senter i Skjeberg, sist helg. Kommunene venter fortsatt på svar av 125 prøver, men sliter med smittesporingsarbeidet.

– Vi antar at smitten har tilknytning til utbruddet rundt det religiøse senteret, sier kommuneoverlege Karianne Jenseg Bergman i Sarpsborg til Dagbladet.

Totalt venter kommunen på resultatene av rundt 125 koronatester. (NTB=

Lørdag ble det klart at mer enn 1100 personer var satt i karantene i Sarpsborg og Fredrikstad, etter den ulovlige bruken av forsamlingshuset i Oldtidsveien 605 i Skjeberg.

Kommuneoverlegen i Fredrikstad så seg lørdag nødt til å gå ut og be folk om å være samarbeidsvillige når de får en telefon fra kommunen.etter den muslimske høytidsfeiringen i Skjeberg.

Fredrikstad kommune ber innstendig om at folk som har fått bekreftet smitte etter den muslimske høytidsfeiringen i Skjeberg bidrar i smittesporingsarbeidet. Kommuneoverlege Sofie Lund Danielsen opplever at smittede vegrer seg for å fortelle hvem de har vært sammen med. Hun ber samtidig alle som er i karantene om å holde seg hjemme. (Sarpsborg Arbeiderblad: Sliter med smittesporingen i religiøst miljø: – Mange vegrer seg for å fortelle hvem de har vært sammen med bak betalingsmur)

Les også:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.