Husene Al-Ghadir islamske senter i Østfold brukte ved den shia-islamske Ashura-feiringen siste helgen i august. Det ble konstatert 66 smittede etter arrangementet, der også leger deltok, mens nær 1100 havnet i karantene. Nå henlegges straffesaken. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix

Politiet henlegger straffesaken mot Al-Ghadir Islamsk senter i Østfold. Nær 1100 personer ble satt i karantene etter festen, men politiet konkluderer med at arrangementet overholdt smittevernet.

Det var mistanke om smittevernsbrudd som gjorde at politiet valgte å etterforske saken, og det var Sarpsborg kommune som leverte anmeldelsen av Al-Ghadir Islamsk senter.

NTB skriver tirsdag at saken er henlagt:

Sarpsborg kommune anmeldte senteret for mulige brudd på smittevernlovgivningen 8. september. Bakgrunnen var et smittebrudd i Sarpsborg og Fredrikstad i etterkant av en feiring i foreningen.

Øst politidistrikt har etterforsket saken og konkluderer med at Al-Ghadirs arrangement ikke innebar en overtredelse av smittevernlovgivningen slik den var på tidspunktet for feiringen.

Det er i følge nyhetsbyrået ingen tvil om at arrangementet ville vært forbudt med dagens smittevernregler:

Politiet gjør imidlertid oppmerksom på at et tilsvarende arrangement i dag ville, slik forskriften nå lyder, vært forbudt.

Document omtalte moskeens smittevernhåndtering i denne saken:

Leger lot religion gå foran smittevernreglene i Sarpsborg – 1100 i karantene

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.