Pfizer-BioNtechs COVID-19-vaksiner, fem doser i hvert glass, kommer til Norge 26. desember. Foto: Loren Holmes/ AP / NTB

Oslo vil være første kommune som får koronavaksine. Deretter følger Ringsaker, Hamar, Stange, Sarpsborg, Fredrikstad og Hvaler, opplyser FHI tirsdag morgen. Disse kommunene ligger også høyt på statistikken over smittede i Norge.

Den første vaksineleveransen på ca 10.000 doser av Pfizer/BioNtech-vakisnen, kommer til Norge 26. desember, opplyste overlege Are Stuwitz Berg ved FHI.

Den første vaksineleveransen på i underkant av 10.000 doser til Norge kommer 26. desember. Det er samme dato som de øvrige landene i EU/EØS mottar vaksinen. Den neste leveransen kommer 28. desember.

– Da er det i underkant av 35.000 doser som kommer til Norge i romjula. Deretter vil vi ha ukentlige leveranser på cirka 40.000 doser til Norge, sier Stuwitz Berg. (NTB)

Skjermdump av FHIs karty over smitteutbredelse, oppdatert 21.12.20

Sarpsborg og flere andre kommuner i det tidligere Østfold fylke får også komme først i køen av kommuner.

Helsesjef Øivind Werner Johansen melder at de første dosene blir satt 28. desember på sykehjemmene.

– Vi får 370 doser i første omgang, som skal gis til pasienter som har langtidsplass på våre seks sykehjem. Vi er veldig glad for at vi får vaksiner som en av de første kommunene. Vi er godt forberedt og har gode planer for hvordan vaksineringen skal gjennomføres, kommenterer helsesjefen.

De første vaksinene skal gis over tre dager: 28., 29. og 30. desember. (Sarpsborg Arbeiderblad)

Kommunene i det gamle Østfold fylke, nå Viken, ble tidligere i høst hardt rammet av smitteutbrudd.

Leger lot religion gå foran smittevernreglene i Sarpsborg – 1100 i karantene

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.