Nytt

Inngangspartiet til tinghuset i Bergen. Foto: Wolfmann / Wikimedia Commons.

En 26 år gammel mann er dømt til sju måneders fengsel for å ha drevet organisert virksomhet for å hjelpe utlendinger med å ulovlig reise inn i Norge.

Den 26 år gamle mannen ble pågrepet på Bergen Lufthavn sammen med en annen mann 16. desember i fjor, skriver Bergens Tidende.

26-åringen reiste med egne reisedokumenter, mens den andre mannen reiste med et pass som ikke var hans.

26-åringen ble siktet for menneskesmugling, men Bergen tingrett legger til grunn at den dømte mannen ikke har hatt noen sentral rolle i menneskesmuglingen. De mener derimot at hans bidrag framstår som nødvendig for at smuglingen kunne gjennomføres rent praktisk, skriver avisen.

Mennene ankom Flesland fra Amsterdam via Stockholm. 26-åringen sa i sin forklaring at han kom fra Aten til Amsterdam for å overraske en onkel. Han forklarte videre at han kom i snakk med en mann som skulle til Bergen og ble tilbudt gratis flyreise.

Mannen som ankom uten sitt eget pass, har forklart at han ønsket å søke om lovlig opphold i Norge etter avslag på søknad om familiegjenforening. Han sa han fikk vite at det i Aten fantes mange menneskesmuglere, samt at 26-åringen skulle følge ham til Norge.

Retten fant det bevist utover enhver rimelig tvil at den sistnevntes forklaring er den korrekte i henholdt til hendelsesforløpet, ifølge avisen.

(©NTB)

 
 

Kjøp T-skjorten «gul vest» her