Haugaland tingrett i Haugesund. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix.

Ved Haugaland tingrett står en 47 år gammel mann fra Eritrea i disse dager tiltalt for seksuelle krenkelser av barn under 16 år på offentlig sted ved fem anledninger, melder Haugesunds avis.

Det er ingen vesentlig uenighet om sakens fakta, all den tid forsvareren er enig i aktors påstand om fem måneders fengsel for overgrepene, som fant sted mens ofrene reiste med buss og delvis er dokumentert ved hjelp av kameraovervåkning.

Ifølge politiadvokat John Olav Thorbjørnsen, som er aktor i saken, er det alvorligste tiltalepunktet mot 47-åringen at han hadde lagt hodet i skrittet på en 13 år gammel jente på bussen. Mannen skal i den forbindelse ha slikket jenta utenpå klærne. Både offeret og en venninne som var med, er preget av hendelsen og redde for å ta bussen og være alene hjemme, opplyser avisen.

En 15 år gammel gutt som forklarte seg for retten tirsdag, forteller at han befant seg i en nesten tom buss da eritreeren, som tidligere ellers er dømt tre ganger for trusler, klenget seg innpå og kysset ham på armen og klærne.

Forsvarer Ben Einar Grindhaug sier det viktigste er at hans klient får behandling for alkoholproblemer etter endt soning.

Aktor har bedt om at en av jentene som er utsatt for overgrep, skal få 40.000 kroner i erstatning, mens forsvareren mener 20.000 kroner er passende. Dom i saken faller fredag.

 

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!