En 19 år gammel mann er dømt til fengsel i fem år. En 18-åring har fått en fengselsstraff på 5,5 år, hvor halvparten er på vilkår og med en prøvetid på fem år.

Dommen skyldes gruppevoldtekt av en 13 år gammel jente utenfor Molde domkirke. Offeret er også tildelt en erstatning på 280.000 kroner.

– Det er en god og grundig dom, og siden de er dømt for grov voldtekt og medvirkning er dette i tråd med rettspraksis, sier bistandsadvokat Curt Andre Lier til NRK.

De domfelte er tildelt høyere straff enn det aktor krevde. Dommen var nokså tydelig i sin vurdering:

«De seksuelle overgrepene var samlet sett en svært alvorlig krenkelse av fornærmede. I tillegg til omstendighetene ved handlingen, mener retten det skal legges vesentlig vekt på at filmene senere er blitt spredt til et ukjent antall personer via sosiale medier. Dette må fornærmede i fremtiden måtte forholde seg til, noe retten antar vil utgjøre en stor belastning».

På grunn av Norges lov om kriminell lavalder ble de tre yngste voldteksforbryterne ikke straffet.

Det er foreløpig uklart om dommen vil bli anket, men forsvarerene til de to tiltalte, Axel Villard Lange og Erik Rolfsen, sier det er «en stor sjanse» for at saken vil blir anket.

Statsadvokat Jogeir Nogva, som var aktor i saken, sier han er fornøyd med resultatet.

– Utmåling av straff er vanskeleg, men vi er tilfreds med at retten har kome fram til omtrent det samme resultatet som påtalemakta, sier Nogva.

Les også:

Molde: To innvandrer­gutter tiltalt for grov voldtekt av 13 år gammel jente

Kjøp Sokrates’ forsvarstale fra Document her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.