En mann i 20-årene er i Sunnmøre tingrett dømt for voldtekt av en jente under 16 år. Foto: Berit Roald / NTB

En mann som fylte 20 år rett før jul er dømt til fengsel i fire år og fire måneder for å ha voldtatt en 14 år gammel  jente på Sunnmøre i fjor sommer.

Tiltalte nektet straffskyld. Men han ble ikke trodd av retten. I dommen får vi detaljene.

Tiltalte kommer opprinnelig fra Syria. Han kom til Norge i 2017.

Det dreier seg om en grov og smertefull voldtekt. Voldtektsmannen tok bilder av offeret etter voldtekten.

I nærværende sak finner retten det skjerpende at overgrepet skjedde i fornærmedes eget hjem, et sted hvor hun skal kunne føle seg trygg. Det fremgår av fornærmedes forklaring at hun i ettertid har hatt problemer med å være på sitt eget rom og å være alene hjemme.

Tiltalte dømmes for voldtekt og seksuell omgang med mindreårige barn mellom 14 og 16 år. Han dømmes også for å ha tatt bilder under overgrepet, som ble funnet på hans telefon. Retten fant ingen formildende omstendigheter. Offeret er norsk.

Retten har etter en samlet vurdering kommet til at straffen settes til fengsel i fire år og fire måneder som foreslått av aktor. I tillegg må syreren betale en oppreisning på 175.000 kroner til offeret.

Hverken tiltale eller dom nevner noe om utvisning fra Norge.

 Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.