En mann i 20-årene er i Sunnmøre tingrett dømt for voldtekt av en jente under 16 år. Foto: Berit Roald / NTB

En mann som fylte 20 år rett før jul er dømt til fengsel i fire år og fire måneder for å ha voldtatt en 14 år gammel  jente på Sunnmøre i fjor sommer.

Tiltalte nektet straffskyld. Men han ble ikke trodd av retten. I dommen får vi detaljene.

Tiltalte kommer opprinnelig fra Syria. Han kom til Norge i 2017.

Han holdt henne fast og førte penis inn i hennes endetarmsåpning på tross av at hun sa nei og ga uttrykk for at hun ikke ville. Hun prøvde å dytte ham bort med hendene, men måtte til slutt gi opp. Han beveget penis inn og ut et par ganger før han avsluttet.

Det var svært smertefullt for fornærmede som gråt. De ble liggende en stund på
senga etterpå, og han tok noen bilder med sin mobiltelefon av henne med bare bryster. Hun forsøkte å ta bort hånda hans, men klarte det ikke.

Overtredelsen av straffeloven § 292, jf. § 291 er det klart mest alvorlige forholdet.
Det følger av § 292 innledningsvis at strafferammen ved voldtekt er fengsel fra tre til 15 år dersom voldtekten omfatter innføring av penis i endetarmsåpning slik som i denne saken.

I nærværende sak finner retten det skjerpende at overgrepet skjedde i fornærmedes eget hjem, et sted hvor hun skal kunne føle seg trygg. Det fremgår av fornærmedes forklaring at hun i ettertid har hatt problemer med å være på sitt eget rom og å være alene hjemme.

Tiltalte dømmes for voldtekt og seksuell omgang med mindreårige barn mellom 14 og 16 år. Han dømmes også for å ha tatt bilder under overgrepet, som ble funnet på hans telefon. Retten fant ingen formildende omstendigheter. Offeret er norsk.

Retten har etter en samlet vurdering kommet til at straffen settes til fengsel i fire år og fire måneder som foreslått av aktor. I tillegg må syreren betale en oppreisning på 175.000 kroner til offeret.

Fornærmede er ei sårbar jente som fra oppstart på ungdomsskolen har hatt ekstra oppfølging blant annet som følge av lærevansker og problemer med å regulere egne følelser. Etter hendelsen har hun hatt behov for ytterligere oppfølging.

Hverken tiltale eller dom nevner noe om utvisning fra Norge.

 Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.