Nytt

19 år gamle Ori Ansbacher ble funnet brutalt myrdet i skogen sør i Jerusalem tordag natt. Ori kom fra byen Tekoa på Vestbredden, men bodde i en leilighet i Jerusalem som hun leide sammen med noen venner. Ori jobbet i et ungdomssenter i et sivilt nasjonalt program som hun hadde valgt istedet for militærtjeneste.

Stedet Oris lik ble funnet på ligger mellom Biblical Zoo og byen Walaja på Vestbredden.

Statsminister Benjamin Netanyahu sa at Ori Ansbacher hadde blitt drept med en «sjokkerende brutalitet». Han lovet å finne de ansvarlige for drapet.

“At this difficult hour we all embrace the Ansbacher family and the people of Tekoa. The security forces are investigating the murder — we will find those responsible for it, and we will bring the matter to justice,” the prime minister pledged.

Idag har politiet pågrepet en palestiner fra Hebron på Vestbredden som mistenkt for drapet.

Ori ble begravet på fredag og hundrevis av ungdommer deltok i begravelsen. Hennes søster Tama holdt en minnetale og sa:

«Sist lørdag sa du at du ikke trodde at du ville bli 20 år ved slutten av året, og nå er du borte. Du lærte meg så mye, å synge, å danse med alt ditt lys. Du forsøkte bestandig å fikse ting og å vokse. Jeg elsker deg så høyt og er lei meg for at jeg ikke alltid fortalte deg det. Farvel Ori», sa hun.

Times of Israel   Israelnationalnews

Kjøp Holocaust-bokpakken fra Document Forlag her!