Ordføreren i den palestinske byen Hebron på Vestbredden har fått mye oppmerksomhet i sosiale medier etter at han tidligere i uken lovet dusør for drap av løshunder.

Tayseer Abu Sneineh kunngjorde på radio en dusør på tyve shekel, 55–60 kroner, for å fange eller drepe herreløse hunder. Han oppfordret ifølge Jerusalem Post, innbyggerne til å drepe så mange hunder som mulig.

Abu Sneineh rettferdiggjorde dusøren med at løshundene «forstyrrer livet til innbyggerne i Hebron».

Etter kort tid flommet sosiale medier over av bilder og videoer som viser at oppfordringen blir tatt på alvor – og reaksjonene derpå lot ikke vente på seg. 

Videoer og bilder som viser drap av hunder setter mer enn mye annet sinnene i kok. Enkelte tweets fikk i løpet av kort tid hundrevis av reaksjoner og tusenvis av likes.

Animal and Environment Association – Bethlehem Palestine, den eneste dyrebeskyttelsesforeningen på Vestbredden, har lagt ut flere sterke videoer på Facebook og bedt Abu Sneineh om å «stoppe den blodige kampanjen»:

– Denne blodige kampanjen har resultert i at en mengde hunder er blitt skutt, hengt, mishandlet, kjørt over med bil. Det som skjer idag er utenfor all menneskelighet og etikk. Ingen religion ville godta slike barbariske handlinger mot uskyldige dyr, skriver de.

I en presisering skrev Abu Sneineh onsdag på Facebook, at ideen om dusør kom for å «røre i stillestående vann» for å «finne en løsning på det foruroligende fenomenet løse hunder representerer» i Hebron.

Ordføreren forsikret at andre forslag «vil bli utredet og vi ønsker alle forslag velkommen» for hvordan vi kan finne et hjem til hundene.

Tidligere terrordømt

Ordføreren i Hebron, Tayseer Abu Sneineh, var en av fire palestinere bak Hebron-angrepet i 1980 som drepte seks studenter og skadet 16 andre. Blant de drepte studentene var det to amerikanske og en kanadisk statsborger.

De fire terroristene ble dømt til fengsel på livstid, men alle ble senere løslatt gjennom ulike avtaler om fangeutveksling på 1980-tallet.

Abu Sneineh ble løslatt gjennom fangeutveksling i 1983.

 

 

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Kjøp «Det ufattelige var sant» av Walter Laqueur fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.