Ahed Tamimi. Stillbilde: France 24 / YouTube.

Den 22 år gamle palestinske aktivisten Ahed Tamimi ble natt til mandag arrestert av den israelske hæren etter å ha oppfordret til drap på jødiske nybyggere i en post på Instagram forrige mandag.

Posten ble siden fjernet, men lagrede skjermbilder viser at Tamimi, omtalt som et aktivist-ikon blant palestinere og deres sympatisører, kom med flere grove trusler.

Jerusalem Post siterte truslene sist onsdag:

«Vi venter på dere i alle byene på Vestbredden fra Hebron til Jenin – vi skal slakte dere, og dere vil si at det Hitler gjorde mot dere, var en vits», skrev hun i sosiale medier. «Vi vil drikke blodet deres og spise hodeskallen deres. Vi venter på dere.»

I dag gjengir også Haaretz de samme truslene.

Tamimi var i 2018 blitt dømt til åtte måneders fengsel etter angrep på israelske militære og oppfordringer til terror. Et kjempeportrett av henne ble siden malt på sikkerhetsmuren ved Betlehem.

* * *

NTB dekker også arrestasjonen av Tamimi, men tar ingen notis av de grove truslene som er rapportert hos Israels to newspapers of record, og omtaler truslene i generelle vendinger og med anførselstegn som en relativiserende detalj:

Den 22 år gamle palestinske aktivisten Ahed Tamimi er pågrepet av den israelske hæren og anklaget for å ha «oppfordret til terror» på den okkuperte Vestbredden.

– Ahed Tamimi ble pågrepet over mistanke om at hun oppfordret til vold og terroraktiviteter i byen Nabi Saleh nær Ramallah, sier en talsperson for hæren til AFP.

Portrettet av 22-åringen er varmt:

Tamimi har deltatt i demonstrasjoner mot Israels okkupasjon på Vestbredden siden hun var ni år gammel, og hun har med sin store hårmanke vært et yndet fotomotiv og symbol på palestinernes motstandskamp.

Tamimi ble i 2018 fremstilt som en fredsaktivist under Operasjon Dagsverk, opplyser Med Israel for fred (MIFF).

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok fra Document Forlag!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.