Israel løslot natt til torsdag den palestinske politikeren Khalida Jarrar etter 20 måneder i administrativ forvaring. Jarrar ble anholdt mistenkt for innblanding i terrorplaner. Israel reiste ikke tiltale for å slippe å avsløre sensitiv informasjon.

Loven om administrativ forvaring er en fullmakt som stammer fra den tiden Palestina var britisk mandat.

Jarrar er fra den palestinske middelklassen. Hennes mann eier en leketøyfabrikk.

Jarrar er medlem av den palestinske nasjonalforsamlingen, men også PFLP. Denne organisasjonen regnes som terrororganisasjon av USA, EU og Israel.

Det står ingenting om Jarrars PFLP-medlemskap i NTBs dekning av saken. Kun at hun ble holdt 20 måneder i forvaring.

                                   PFLP-møte i Gaza 2010
Israel løslater palestinsk politiker etter 20 måneder

Den palestinske aktivisten og politikeren Khalida Jarrar er løslatt etter 20 måneder i israelsk fengsel uten å ha blitt stilt for retten.

Medlemmer av Jarrars familie sier hun ble sluppet fri ved en militær kontrollpost nord for Jenin på Vestbredden klokken 4 torsdag morgen. det var ventet at hun skulle slippes fri midt på dagen, men familie og venner sier hun ble sluppet ut tidlig for å hindre at hun skulle få en heltevelkomst når hun kom ut av fengsel.

Den israelske hæren har ikke kommentert løslatelsen.

Den 56 år gamle aktivisten ble pågrepet i hjemmet sitt i Ramallah 2. juli 2017. Siden da har hun sittet i såkalt administrativ forvaring uten å bli tiltalt eller stilt for retten.

– Etter 20 måneder i israelsk fangenskap er Khalida Jarrar endelig fri. Fengslingen er nok et kapittel i et liv med forfølgelse og undertrykkelse av denne valgte representanten og vokteren av menneskerettighetene. Hun er arrestert flere ganger, satt i husarrest og fått reiseforbud på grunn av sin aktivisme mot okkupasjonen og forsvaret av hennes folks rettigheter, sier PLO-toppen Hanan Ashrawi.

Jarrar har sittet i den palestinske nasjonalforsamlingen siden 2006. Hun er gift og har tre barn.

PFLP-tilknytningen er helt vesentlig for å forstå hvorfor Jarrar ble anholdt:

Israel to release senior PFLP member Khalida Jarrar from prison

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂