I en video postet på sosiale medier natt til mandag hevder IS at de sto bak terroraksjonen som tok livet av to politibetjenter i Hadera i Israel søndag. De to terroristene ble selv skutt og drept av israelsk politi. IS har også tatt på seg ansvaret for terroraksjonen i Beersheba 22. mars, der fire personer ble stukket til døde.

Deler av videoen viser to maskerte menn som avlegger ed til den nye IS-lederen Abu al-Hassan al-Hashemi al-Qurayshi, som ifølge flere medier er bror til den tidligere IS-lederen, Abu Bakr al-Baghdadi, som ble drept i Syria i 2019.

Dette er det andre terrorangrepet på mindre enn en uke der israelsk etterretning ikke har klart å avverge, og som de heller ikke har hatt forhåndsvarsel om, skriver israelske aviser.

Israels minister for offentlig sikkerhet, Omer Bar-Lev, bekreftet natt til mandag at de to terroristene fra byen Umm al-Fahm var kjent for å ha sympatier med terrorgrupperingen Den islamske stat (IS).

Angrepet skjedde kort tid før mandagens planlagte møte mellom utenriksministrene i fire arabiske land, USAs utenriksminister Antony Blinken og den israelske utenriksministeren, Yair Lapid. Israels statsminister, Naftali Bennett har fått korona, og vil ikke delta.

Les også:

To skutt og drept i terrorangrep i Israel – angriperne drept

Fire drept i knivangrep i Israel

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Kjøp «Prosessen mot Israel» fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.