Hamas og Islamsk Jihad skal angivelig tilby penger for skyting på israelere. Betingelsen er at det publiseres en video av angrepet på sosiale medier.

De to gruppene tilbyr rundt 200 dollar pr. skyting i et forsøk på å oppmuntre til angrep foran den tre uker lange høytiden som neste uke begynner med jødisk nyttår, Rosh Hashanah, skriver Times of Israel.

For å kvalifisere for utbetaling må videoene publiseres på TikTok.

En offiser i  Israel Defense Forces (IDF) ble onsdag drept i en skuddveksling på Vestbredden.

En redigert video som hevder å vise angrepet fra terrorgruppen Al-Aqsa Martyrs’ Brigade, har sirkulert på sosiale medier. Det er ikke uavhengig bekreftet at opptakene stammer fra hendelsen:

IDFs militære etterretning advarte tirsdag om at terrorgrupper oppmuntrer til kopiangrep på Vestbredden. De er bekymret for at videoer av skyteangrep skal skape rollemodeller og «internetthelter» som oppmuntrer andre til å følge deres eksempel:

– Ferietiden er alltid sensitiv. Vi har som arbeidshypotese at det er mulighet for eskalering.

 

@_tamim_23 #muslim #palestine #jerusalem #masjidalaqsa #freepalestine #savesheikhjarrah #savepalestine #standwithpalestine #terroristisraeel #tamim_23 ♬ الصوت الأصلي – Ramos Hajjaj

 

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.