Den 19 år gamle soldatrekrutten og studenten, Dvir Sorek, ble meldt savnet onsdag kveld av familien da han ikke kom hjem fra Jerusalem som forventet. Han ble funnet død i morgentimene med mange stikkskader langs veikanten i nærheten av Migdal Oz på Vestbredden. Han hadde blitt drept like etter at han gikk av bussen. Militære myndigheter uttalte:

«Today in the early morning hours, a soldier’s body was found with stabbing marks on it adjacent to a (Jewish) community north of Hebron»

 

Det etterforskes om Sorek ble myrdet som følge av et feilslått kidnappingsforsøk. Sorek fulgte et program som kombinerer religiøse studier og militærtjeneste.  Han hadde reist til Jerusalem på ettermiddagen for å kjøpe en gave til sine forelesere, sa rabbi Shlomo Wilk. Sorek ble funnet med nyinnkjøpte bøker i armene. Wilk sa:

«He chose not to buy religious books, but the most recent novel by David Grossman, which he was clutching when he was discovered. One of our challenges is to be careful not to translate this murder into feelings of hatred, fear and isolation. We cannot let them drag us down and become like our enemy.»

Den israelske hæren, politiet og Shin Bet security service jakter på morderne. De jobber ut fra teorien om at det befinner seg en terroristcelle i området.

Statsminister Benjamin Netanyahu sa at sikkerhetsstyrker jobbet med å fange den avskyelige terroristen og stille ham for retten. President Reuven Rivlin kondolerte og sa at sikkerhetsstyrker jakter på morderne og at «vi ikke vil stanse til vi finner dem».

«Our prayers this morning are with the family of the murdered soldier and our hearts grieve for the life cut short,» sa Rivlin. «We fight terrorism without compromise to ensure the security of our people,».

Islamic Jihad kalte drapet for «heorisk» ifølge avisen Haaretz.

Jerusalem Post    Haaretz

Kjøp Primo Levis «Hvis dette er et menneske» fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂