Nytt

Eilat, den israelske byen innerst i Rødehavet, ble beskutt med en panservernrakett fra Sinai mandag morgen. Sinai er i ferd med å bli et lovløst område.

Det at Eilat kan beskytes med kraftige våpen fra Sinai, er en sikkerhetstrussel i samme kategori som beskytning av Jerusalem og Tel Aviv. President Mohamed Morsi må få jihadistene i Sinai under kontroll. Morsi burde forstå situasjonen etter at flere egyptisk soldater ble drept. Nå skyter jihadistene mot Israel, og det burde få Morsi til å forstå at Egypt kan bli direkte involvert. Israel kan ikke sitte stille og se på at Sinai igjen blir en sikkerhetstrussel. Det er FN-obervatører stasjonert i Sinai.

Israel erobret Sinai under seksdagerskrigen i 1967, men ga området tilbake som del av fredsavtalen med Egypt i -79.

Security forces say explosion in Eilat on Monday morning was caused by an anti-tank missile, apparently fired from Sinai. One person was treated for shock and there are no reports of other injuries or damage.

08:22
Security services say reported explosions in Eilat were not as a result of a rocket attack. Security forces and police are investigating the source of the loud noises heard in the resort town this morning.

http://www.timesofisrael.com/missile-hits-home-near-beer-tuvia-as-fire-continues-after-brief-lull/