Nytt

En 16 år gammel palestiner, Mohammad Abu Khdeir, ble funnet drept i et skogholt i Jerusalem onsdag. Drapet ble umiddelbart fordømt av både USA og Storbritannia, men israelsk politi har foreløpig ikke konkludert hva motivet er.

Det kan være kriminalitet, æresdrap eller det kan være hevn. Israelerne reagerer på at fordømelsen fra John Kerry, David Cameron og William Hague kommer så raskt, når Israel samtidig opplever rakettangrep fra Gaza og opptøyer i Øst-Jerusalem.

Det Cameron og Kerry er bekymret for er selvsagt at det skal bryte ut en ny intifada samtidig som jihadistene ruller frem i Syria og Irak. De frykter at områdene med krig skal smelte sammen og rive land som Jordan eller Libanon over ende.

Men israelerne er i en bestemt sinnsstemning.

israel.studenter.funeral

Tirsdagens begravelse av de tre drepte studentene beveget hele nasjonen. Begravelsen ble direkteoverført i TV. Det vakte oppsikt da moren til 19-årige Yiftali Fraenkel, Rachelle, leste Kaddish ved bårene. Det er vanligvis mennene som leser Kaddish, men det har oppstått en feministisk bevegelse også blant ortodokse, og rabbineren avsluttet med»Amen»og markerte dermed at han godtok at en kvinne fremsa Kaddish, bønnen over de døde.

Det er godt mulig at drapet på 16-åringen er et hevndrap, men israelere reagerer på at man likestiller kidnappingen av tre studenter, som var en planlagt handling, med et hevndrap. Denne følelsen forsterkes av nyhetene om at de to antatte drapsmennene lo høylytt etter å ha skutt de tre.

In the 49-second recording cleared for publication Monday, one of the teens, identified by Bat-Galim and Ofir Shaar as their son Gil-ad, can be heard whispering “They’ve kidnapped me” to the operator before the kidnappers shout in Arabic-accented Hebrew, “Keep your heads down.”

The operator tries to interact with the caller, but receives no answer. Seconds later, several loud noises, which are likely gunshots, are heard. Someone in the car is heard groaning.

The shorter recording ends with the sound of a Hebrew radio interview blaring in the car.

In the full recording, which is over two minutes long, the sound of the radio is interrupted by a voice on the phone — a different operator, this time a policewoman — who asks the caller where he is.

However, this operator, too, receives no answer. Instead, additional loud noises are heard.

When the noises die down, one of the kidnappers shouts “Three!” in Arabic. He and his accomplice can then be heard singing happily in Arabic and cheering, before the recording ends.

The officer called the number eight more times, but received three busy signals and reached voicemail five times.

Military sources said earlier that the kidnappers shot the three teenagers during the call, after they realized the Israelis had tried to alert the police.

Army Radio reported Tuesday that the three were shot during the phone call. It said blood and bullet casings were found in the car.

 

http://www.timesofisrael.com/killers-heard-cheering-singing-in-full-recording-of-teens-emergency-call/