Clinton-stiftelsen er kommet i søkelyset for irregulær bokføring. Bl.a sier økonomiansvarlig at det var umulig å hindre Bill Clinton i å blande egen økonomi og stiftelsens.

Stiftelsen kan ha brutt offentlige retningslinjer som gjør at de skylder store beløp i skatt. Stiftelsens egen økonomiansvarlige har blitt varsler. Det tegner dårlig for Clintons.

Neste uke skal en underkomite i Representantens hus, ledet av Mark Meadows fra Freedom Caucus, holde en høring med statsadvokaten i Utah, John Huber, som for ett år siden fikk i oppgave å granske alt som har med Clintons å gjøre.

Hvis regelbruddene er så alvorlige som lekkasjene vil ha det til, kan Hillary se langt etter å stille som kandidat i 2020. Da virker det mer sannsynlig at hun kan komme til å se innsiden av en fengselcelle.

Mislighold av stiftelsens midler kommer på toppen av epost-serverskandalen og fabrikasjonen av drittpakken mot Donald Trump.

Noen ganger blir man innhentet av fortiden, og det kan se ut som om det er i ferd med å skje med Clintons.

Eller som Glenn Kirchner skriver på sin blogg: De blir innhentet av sin egen karma.

It turns out that whistleblowers inside and outside the Clinton Foundation have amassed «6,000 pages of evidence attached to a whistleblower submission filed secretly more than a year ago with the IRS and FBI.»  Among that evidence can be found:

… internal legal reviews that the foundation conducted on itself in 2008 and 2011.

Those reviews flagged serious concerns about legal compliance, improper commingling of personal and charity business and «quid pro quo» promises made to donors while Hillary Clinton was secretary of State.

The submission also cites an interview its investigators conducted with Andrew Kessel that quotes the foundation’s longtime chief financial officer as saying he was unable to stop former President Clinton from «commingling» personal business and charitable activities inside the foundation and that he «knows where all the bodies are buried.»

Den økonomiansvarlige er juridisk ansvarlig for ulovlige transaksjoner og har derfor en egeninteresse i å fortelle tingene som de er.

That evidence was assembled by a private firm called MDA Analytics LLC, run by accomplished ex-federal criminal investigators, who alleged the Clinton Foundation engaged in illegal activities and may be liable for millions of dollars in delinquent taxes and penalties.

In addition to the IRS, the firm’s partners have had contact with prosecutors in the main Justice Department in Washington and FBI agents in Little Rock, Ark.

MDA Analytics LLC vil få en prosentsats av de ekstra skattene Clinton-stiftelsen kan bli nødt for å betale.

Norge ved UD betalte over 600 millioner kroner til Clinton-stiftelsen.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.