Nytt

Foto:  Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International license.

I en pressemelding fra Oslo kommune opplyses det at Oslo-byrådet bytter ut sine to Audi A8 tjenestebiler, med to elbiler av merket Jaguar I-Pace HSE, med startpris på 650 000,- kroner – før utstyr blir lagt på.

Kontrakten om leasing av de nye bilene gjelder for 3 år og ble underskrevet fredag, og det var altså en diger og dyr strømsluker som vant anbudskonkurransen. Rådhusforvalter Marit Jansen sier til Nettavisen:

«Teknologien på markedet har utviklet seg hurtig siden forrige tildeling som Rådhusets forvaltningstjeneste hadde i våren 2015. Vi er glade for at det nå er lansert el-biler på markedet som tilfredsstiller våre krav til sikkerhet»

Byrådet, med Raymond Johansen fra Arbeiderpartiet i ledelsen, har blitt kritisert for å bli kjørt rundt i lukseriøs Audi A8 med V6-motor på 310 hk og piggdekk – men de nye Jaguarene vil neppe gjøre det noe bedre, for kritikken handlet slett ikke bare om forurensing og luksus:

Kritikken handlet først og fremst om at grønn-sosialistiske byråder i luksuslimousiner  tvinger stadig flere barnefamilier i gammel diesel-Toyota vekk fra veien, så fiffen selv kan kjøre mer køfritt. Når man bruker milliarder på å presse andre over på sykkel og kollektivt, men selv hevder at man har «behov» for bilen, da fremstår man en smule i utakt med sin egen høye moral.

Det forrige byrådet brukte Lexus hybridbiler, men det nye miljøorienterte byrådet byttet til Audis luksusbiler i juli 2015. Nå velger altså sykkel-entusiastene å kjøre nye Jaguarer i stedet, i håp om at kritikken mot bilbruken skal dempe seg.

Forhåndsbestill Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!