Bymiljøetaten i Oslo varsler om vask av byens gater fra 11. april.

Frustrasjonen over byrådet i Oslo og deres mangel på vedlikehold av veier, snømåking og fjerning av parkeringsplasser i gatene, blir bare større og større.

Radioprofilen og musikkjournalisten, Yan Calmeyer Friis, er ikke imponert over miljøsatsingen byrådet har drevet med.

Friis legger ut et bilde fra Ekraveien i Røa på sin Facebookside, med følgende tekst:

«Som man ser anstrengte ikke de miljøgrønne seg nevneverdig i vinter. Dette er altså ikke telehiv i Alaska, men Oslo Vestkant påsken 2023. Farlig for gående, syklende og kjørende. Og slik har det vært i hele området siden nyttår.»

Foto: Yan Calmeyer Friis.

Friis fortsetter:

«I veien ovenfor, Nordengveien, innfører de miljøgrønne (som ikke bor i dette småhusstrøket) i juni forbud mot gateparkering. Enkelte beboere vil ikke ha noe sted å gjøre av bilene sine. Samtidig blir det fristende for kjørende, både bil og sykkel, å holde høyere hastighet da veien uten gateparkering blir bredere og åpnere.»

Beatles-eksperten Friis fremhever at det «vrimler av små barn, mødre med barnevogner, eldre og andre gående», i området, men at veiene kanskje blir snøfrie neste år, siden bymiljøetaten legger opp til at syklistene skal bruke Nordengveien på sin ferd mot Sørkedalen.

Friis avslutter sitt innlegg med en betimelig påminnelse:

«Til høsten er det valg.»

 

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

 

Kjøp «Et varslet energisjokk»!

 

Kjøp «Mesteren og Margarita»!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.