Store snøhauger ligger langs sykkelveiene mellom Løren og Grünerløkka i Oslo.

Brøytingen i Oslo har vært så dårlig utført at elever har måttet gå langs sykkelfeltet fordi fortauene er dekket av snø, og rullestolbrukere har opplevd at parkeringsplassene deres var helt nedsnødde, skriver Avisa Oslo.

Bymiljøetaten har en villet politikk hvor man ønsker at flest mulig skal bruke sykkel i hovedstaden, året rundt.

Byrådet i Oslo garanterte derfor snø- og isfrie sykkelveier i år. Det løftet er brutt, og det så det holder. En klagestorm til kommunen på grunn av dårlig brøyting, vitner om det.

Kommunen selv skylder på bilistene.

Seksjonssjef i Bymiljøetaten, Joakim Hjertum, sier at parkerte biler byr på utfordringer i brøytearbeidet.

– Enkelte steder, som i Lørenveien, er det parkering på innsiden av sykkelfeltene. Hvis det står biler der når det brøytes så vil det være vanskelig å brøyte helt ut. Generelt er det et problem over hele byen at det er begrensede arealer der snøen kan legges, inntil den kjøres bort eller smelter, sier han.

Hjertum forsøker å bortforklare det hele og sier at etaten siden fredag har brøytet bort tusenvis av tonn med snø fra veinettet.

– Dette arbeidet fortsetter utover uken til tross for regn og mildvær. Det kjøres dag og natt for å bedre forholdene så raskt som mulig. En del snø må kjøres vekk til deponi, og vi er således avhengig av tilgjengelighet til snølekteren. Denne er åpen 24/7, men det er ikke uendelig kapasitet på anlegget, forklarer han.

Byrådet i Oslo har så langt ikke kommentert saken.
Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Kjøp «Mesteren og Margarita» her!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.