Bilde: Google Maps

En søknad er sendt til Oslo kommune fra HAL arkitekter for å omregulere den gamle Bjøråsen skole på Romsås i Groruddalen i Oslo til et islamsk kultursenter. Den gamle skolen ligger rett ved siden av den nye og ifølge Google Maps heter bygget nå «Senter for flerkulturell ungdom».

En beskrivelse av søknaden finner du her.

Nærmeste nabo, Røverkollen Borettslag, har sendt inn en protest. De ønsker ikke aktiviteter på kveldstid og er skeptiske til søknaden om soverom og «skolefritidsordning med begrenset overnatting».

Skolefritidsordning med overnatting? Hva er dette? Neppe leksehjelp på nattestid.

Området har lenge hatt problemer med gjenger. Så sent som i mars i år sa Jarle Dukic Sandven som er rektor på Bjøråsen skole og Tiurleiken skole på Romsås:

«Skolen vet at enkelte beboere på Romsås knapt tør gå på skole og jobb i frykt for å møte på denne gjengen.» skriver Sandven, som anser det som sannsynlig at gjengen styres av bakmenn.

– Utviklingen nå er mer skremmende enn det jeg har sett tidligere. Jeg er faktisk redd for at man skal miste kontrollen, sier Sandven til Aftenposten.

Han beskriver et manglende kultur- og idrettstilbud, og retter kritikk mot kommunen for å ha plassert en høy andel sosialboliger på et lite område rundt Romsås senter. «Dette skaper en ghettofisering», skriver han.

Og nå vil man omregulere den gamle Bjøråsen skole til islamsk kultursenter. Det hjelper neppe på ghettofiseringen av Romsås. Dette er en del av den pågående islamiseringen av nærområdene i Oslo. Det skjer gradvis og i det stille. Vi avventer resultatet av søknaden hos Oslo Kommune.

Takk for lesertips!

Støtt Document

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort:

[simpay id=»280380″]

For andre bidragsmåter, se vår Støtt Oss-side.