Barne- og familiestatsråd Ingolf Ropstads departement støtter kontroversielt, tyrkisk trossamfunn. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix.

Regjeringen gir den omstridte menigheten Det Islamske Kultursenter over 700.000 kroner for å kjøpe og konvertere en over 100 år gammel baptistkirke i Stavanger til moské.

Tildelingen er den høyeste av tilsammen 15 gitt etter søknad fra ulike trossamfunn, skriver Aftenposten.

Det er dette trossamfunnet, Det Islamske Kultursenter, som holder barn på koranskoler – fordekt som SFO – med overnatting i Drammen, Oslo og Mjøndalen.

Vi står overfor den noe paradoksale situasjon at politikerne gir trossamfunnet nesten én million kroner til moskékjøp, samtidig som de vil granske de muslimske menighetene som driver det svært kontroversielle SFO-tilbudet.

Det Islamske Kultursenter har kjøpt eiendommer for 101 millioner kroner siden det tyrkiske trossamfunnet etablerte seg i Norge; tre i Oslo, tre i Drammen, tre i Nedre Eiker, en i Grenland og en i Stavanger. Særlig de siste åtte årene har det vært stor aktivitet og kjøp av nye bygninger for nærmere 56 millioner, ifølge tall Aftenposten har hentet fra Eiendomsregisteret.

Statsråd Ingolf Ropstad (KrF) i barne- og familiedepartementet har i tillegg tildelt det ytterliggående trossamfunnet over 200.00 kroner for å bygge om og konvertere bedehuset «The Way» i Skien til moské.

Av samme pott, «Tilskudd til privateid kirkebygg», har også Søndre Nordstrand Muslimske Senter fått 320.000 kroner. Budsjettposten er på totalt fem millioner kroner.

Politikere kritiske

Byrådsleder Raymond Johansen i Oslo har satt i gang granskning av all kommunal støtte Det Islamske Kultursenter har mottatt. I tillegg har  likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm bedt om at forholdene i trossamfunnet granskes.

Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner er kritisk til at trossamfunnet lar barn overnatte i moskeenes lokaler.

Men med den andre hånden gir altså regjeringen, ved statsråd Ropstad, det tyrkiske trossamfunnet penger for å omgjøre kristne gudshus til moskeer.

Dette er hva Ropstads rådgiver Håvard Kleppa svarer på vegne av sin sjef:

– Hva lokalene har vært brukt til tidligere har ingen innvirkning på vurderingen. Det avgjørende er at kjøpet tilfører trossamfunnet nye forsamlingslokaler. Utvidelser kommer også inn under ordningen.

Rights.no kunne nylig melde at Bergen skal få sin første stormoské. Bergen moské med over 3.000 medlemmer og forbindelser til ekstremisme, skal bygge en moské på 1.400 kvm med et bønnerom på 400 kvm.

 

Forhåndsbestill Halvor Foslis nye bok til spesialpris her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.