Nytt

Hillary Clinton taler under et møte i New York den 13. april 2018. Foto: Eduardo Munoz / Reuters / Scanpix.

Hillary Clinton mener Europa må ha en strengere innvandringspolitikk for å få bukt med den voksende høyrepopulismen på kontinentet, skriver The Guardian.

– Jeg mener Europa må få kontroll på innvandringen fordi det er det som tente flammen, sier hun til avisen.

Hun kaller brexit «den største økonomiske selvskadingen» et land har begått i historien, men sier både brexit og Trump i hovedsak handler om innvandring.

– Jeg beundrer sjenerøsiteten og medmenneskeligheten til ledere som Angela Merkel, men jeg mener Europa nå har gjort sitt. Nå er det på tide å sende et budskap om at Europa ikke lenger kan gi innvandrere et tilfluktssted eller støtte. Hvis ikke vil innvandring fortsette å ergre mange, sier hun.

Guardian har også intervjuet den britiske eksstatsministeren Tony Blair og den italienske politikeren Matteo Renzi i en artikkelserie om europeisk populisme. Samtlige framholder at innvandring skaper utfordringer for sentrumspolitikken.

Innvandringsdebatten tok full fyr i Europa og USA under flyktningkrisen i 2015, som delvis ble utløst av borgerkrigen i Syria. Året etter tapte Clinton det amerikanske presidentvalget til Donald Trump, som førte en innvandringskritisk og til tider en innvandringsfiendtlig kampanje.

(©NTB)

 
 

Forhåndsbestill Alexander Graus «Hypermoral» fra Document Forlag her!