Europa står foran et nasjonalistisk jordskjelv under valget til EU-parlamentet i helgen, fastslår Steve Bannon overfor Fox Business.

Bannon intervjues av Fox’ Trish Regan på link fra Paris. Han hyller Trumps harde linje mot Kina – som han også gjorde i Oslo for to uker siden.

Han sammenligner også den politiske utviklingen i Europa med den som gjorde Trump til president. Presidentens tidligere sjefstrateg påpeker at Brexit i sin tur var opptakten til Donalds Trumps seier.

– Det som skjer nå er et momentum for disse populistiske partiene som er for nasjonal selvråderett, sier Bannon på link fra Paris.

Steve Bannon viser til at Marine Le Pen har gjort en fantastisk opphenting og nå ligger jevnt med med Emmanuel Macron på målingene. I Italia leder Matteo Salvini med over 30 prosent, og i Storbritannia er Nigel Farages flunkende nye Brexit-parti større enn Labour og Toriene tilsammen, påpeker han.

– Det som skjer i Europa er en ekte revolusjon, akkurat som i USA. Arbeiderklassen er lei av Brussel og «Davos-partiet», som jeg kaller det, altså den finansielle makteliten som bestemmer alt og som har latt innvandringen ødelegge for arbeiderklassen. Folket slår tillbake. På søndag kommer vi til å få se et ekte politisk jordskjelv i Europa, akkurat som når Trump vant, sier Steve Bannon.

Se intervjuet med Bannon. Om EU-valget fra ca 9:10.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂