Donald Trumps tidligere sjefstrateg Steve Bannon er i Italia i disse dager, hvor han foruten et konferansebesøk i Roma utvilsomt hadde sett frem til innsettelsen av en populistregjering – forgjeves, skulle det vise seg.

I intervjuer med italienske medier reagerer den amerikanske presidentens tidligere høyre hånd svært kraftig på det politiske spillet som inntil videre resulterer i en teknokratregjering i Italia.

Ifølge Il Messaggero har «deep state» og Davos-partiet beseiret demokratiet, mener Bannon, som ikke sparer på den verbale konfekten: «Det er ingenting som er mer fascistisk enn å tilsidesette det som flertallet av befolkningen har valgt», kommenterer han.

«Den utenlandske kapitalen, de utenlandske maktene og de utenlandske mediene har fratatt italienerne suvereniteten».

Italia kjemper mot «et djevelsk parti» som «kastet masken» da det satte en stopper for regjeringen Conte, men fremdeles frykter at det italienske folket vil gjenvinne suvereniteten, som presidenten har krenket, ifølge Bannon.

 

Bestill Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!