Bannon under et møte om Marrakesh-avtalen i Brussel i 2018. Det var en stund Bannon ville investere tid og penger i Europa. Siden overtok USA. Foto: Eric Vidal/Reuters/NTB

Steve Bannon ønsket å etablere en skole for konservative i et gammelt kloster sør for Roma og kalte det «gladiatorskole», til venstresidens store irritasjon. Nå har venstresiden lykkes å stanse prosjektet. Italia er blitt litt fattigere.

Bannon så behovet for et akademi for konservative fra hele Europa. Her kunne amerikanerne ha øst ut sine erfaringer. Amerika har en mye sterkere og vital høyreside enn Europa som synker ned i sklerosis.

De klarte å stanse prosjektet og dermed kan alderdomssvekkelsenn fortsette:

NTB med den selvfølgelige tvist:

Italia har satt foten ned for Steve Bannons planer om kurssenter for populister i et gammelt kloster. Bannon kaller vedtaket en politisk motivert vits.

Den tidligere Trump-rådgiveren fikk først ja til å konvertere klosteret til en utklekkingsanstalt for populister og nasjonalister. Men lokale krefter protesterte og kom med påstander om en rekke uregelmessigheter ved Bannons institutt Dignitatis Humanae – menneskeverd.

Instituttet avviste påstandene, men kulturdepartementet trakk godkjennelsen. Denne uken tapte Bannons side i Italias øverste administrative domstol.

– De tapte og må forlate Trisulti-klosteret, sier Lazios sentrum-venstre-leder Nicola Zingaretti om beslutningen.

Han vil jobbe med departementet for «å tilbakeføre denne perlen til folket». Klosteret fra 1200-tallet ligger i et skogområde sør for Roma.

Tirsdag langet Bannon ut mot kjennelsen og omtalte den som en politisk motivert vits som passer i et utviklingsland. Han kaller den italienske regjeringen «korrupt, inkompetent og blakk» og sier myndighetene ikke er i stand til å ta vare på klosteret.

Bannon lover å kjempe videre, men det er uklart om det er flere rettslige skritt han kan ta.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.